Home / Actual / Gabriel Andronache, deputat PNL Brașov: Lege cu pedepse mai mari pentru bătăuși

Gabriel Andronache, deputat PNL Brașov: Lege cu pedepse mai mari pentru bătăuși

Lege cu pedepse mai mari pentru bătăuși. Același act normativ introduce executarea pedepsei cu închisoarea fără posibilitatea suspendării pedepsei în cazul agresării unui magistrat sau unui polițist (ultrajul judiciar)

Actul normativ inițiat de deputatul Lucian Bode și de senatorul Nicolae Ciucă a fost votat de Camera Deputaților la propunerea Comisiei Juridice, de disciplină și imunități.

În afara prevederilor care măresc cu o treime pedepsele pentru lovituri, vătămare corporală, lovituri cauzatoare de moarte, omor în cazul în care victima se află în stare de vulnerabilitate sau este minor inițiatorii demersului legislativ au obținut aprobarea Parlamentului ca pedeapsa cu închisoarea în cazul în care s-a realizat o agresiune împotriva unui magistrat sau a unui polițist să nu mai poată fi suspendată condiționat.

Prin același demers legislativ a fost aprobată agravarea pedepsei pentru cei care tulbură liniștea și ordinea publică utilizând în timpul săvârșirii infracțiunii arme sau câini periculoși de natură a pune în pericol viața, integritatea fizică sau psihică a cetățeanului. În această situație pedeapsa aplicată infractorilor va fi de la 1 la 5 ani de închisoare.

Pentru încăierare bătăușii vor primi o pedeapsă mai mare. Actuala pedeapsă este de la 3 luni la 1 an de închisoare. Noua reglementare majorează pedeapsa aceasta urmând a fi, pentru încăierare, de la 6 luni la 3 ani de închisoare.

Link către actul normativ votat de Parlament:

https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=20912

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia