Home / Actual / Florian Fekete, tânărul care face mentorat la Şcoala Generală Nr. 5 din Gârcini

Florian Fekete, tânărul care face mentorat la Şcoala Generală Nr. 5 din Gârcini

Mentoratul, ca o sursă de socializare a copilului, este o activitate care să faciliteze integrarea ulterioară în viaţa comunitară, prin formarea unor conduite şi atitudini, a unor aptitudini şi capacităţi favorabile acestui proces. Activităţile individuale şi de grup au fost proiectate în vederea creşterii nivelului de motivare, a stimei de sine, a relaţionării cu alte persoane şi a dezvoltării unor abilităţi de viaţă şi a dezvoltării personale.

Nevoia de atenţie este o necesitate a copiilor în general şi în special a acestor copii pentru că provin dintr-un mediu familial şi comunitar plin de nevoi, dorinţe neîndeplinite şi lipsuri. Ei au nevoie de afecţiune şi acceptare, nevoia de a şti că aparţin unui grup, că sunt apreciaţi şi valoroşi.

declară Fekete Florian Alexandru

Ca mentor SEI în activităţile desfașurate cu cei 16 copii, din clasele a V-a şi a VI-a, din Şcoala Gimnazială Numărul 5, Săcele, Braşov, acesta a ţinut cont de următoarele trei principii:

  • Principiul proiectării activităţilor spre dezvoltarea armonioasă a elevilor, care se referă la formarea şi modelarea personalităţii elevului prin activităţile de mentorat;
  • Principiul aplicabilităţii cunoştinţelor – se referă la aplicarea informaţiilor şi asigurarea unei legături între activităţile desfăşurate la activităţile de mentorat din şcoală şi la activităţile desfășurate în afara şcolii;
  • Principiul socializării – se referă la relaţiile sociale realizate de-a lungul activităţilor de mentorat desfășurate între mentor-mentorat, mentorat – părinte, mentorat – părinte al altui mentorat, mentorat – elev, mentorat – cetăţean, etc.

Ca parte din activităţile desfăşurate, am realizat împreună cu copiii un panou de prezentare a proiectului “Copiii şi părinţii romi vor la şcoală!”. De asemenea, am pus la dispoziţia elevilor beneficiari o cutie poştală pe care să o utilizaze în cazul în care doresc să comunice diverse aspecte pe care, din diverse motive, nu le pot spune atunci când se întâlnesc cu mine în şcoală, la activităţile de grup sau individuale. Cutia poştală este mijlocul prin care voi putea să păstrez legătura cu elevii beneficiari după ce proiectul se va finaliza.

Mentor SEI: Fekete Florian Alexandru, Consilier şcolar şi logoped

Felicitări şi mult succes în continuare!

Citeşte şi despre ce s-a întâmplat cu clădirile RAGCPS Săcele.

Ciprian Sterpu

3 comments

  1. Felicitari, Florian! Faci un lucru deosebit!

  2. Felicitari, Florian! Faci un lucru deosebit!

  3. Va multumesc pentru tot. O parte din realizarile mele sunt si ale dumneavostra. Toti suntem pentru ceilalti, altfel viata nu are sens.

Leave a Reply