Home / Actual / Fărădelegile continuă! Primăria Săcele sfidează și Instituția Prefectului

Fărădelegile continuă! Primăria Săcele sfidează și Instituția Prefectului

Actuala administrație PSD-istă de la Săcele nu îi sfidează doar pe cetățenii sau pe aleșii locali consilieri (vezi detalii aici), ci sfidează chiar și Instituția Prefectului.

O adresă a Prefecturii către Primăria Săcele dezvăluie faptul că aceasta din urmă nu trimite în termenele legale răspunsurile la solicitari.

Un astfel de subiect cu cântec, este alianța contra naturii dintre PSD și Cristian Panait de la Alianta PER – PSRO.

Acesta din urmă, profitând de susținerea și votul consilierilor PSD și UDMR și-a propulsat soția, pe Panait Andreea-Maria, pe un loc de administrator în Consiliul de Administrație de la Regia Publică Locală a Pădurilor Săcele. 

Situația este departe de a fi clarificată

Prima tentativă a fost eșuată deoarece, deși declarat în conflict de interes, consilierul Cristian Bian Panait a votat (s-a abținut pe vot – conform spuselor sale) însă legea nu îi permitea să participe la procedura de alegere.

Prefectura a constatat nulitatea HCL-ului respectiv, iar în februarie situația s-a reluat.

De data aceasta, Cristian Bian Panait s-a retras în mod corect de la vot, însă s-a implicat în deliberările ce au precedat votul, iar acest lucru contravine legii considerându-se că a afectat și influențat discuția cu scopul de a da credibilitate soţiei sale pentru a fi votată , acest lucru reușindu-l în final. 

Ingerința acestuia în dezbatere a fost sesizată de către consilierii locali din PNL, iar Prefectura Brașov a cerut lămuriri suplimentare de la Primăria Săcele. 

Primăria sfidează Prefectura!

Având în vedere că au fost desemnate prin HCL numărul 23 din 23 ianuarie 2019 alte persoane ca administratori provizorii în cadrul Consiliului de Administrație a RPLP Săcele, Prefectura a solicitat ca în cel mai scurt timp de la data adresei (foto dreapta) să primească lămuriri referitoare la implicarea consilierului local Panait Bian Cristian în votul sau în dezbaterile ce au precedat votul.

Până la data de 5 martie, Primăria Săcele nu trimisese niciun fel de raspuns, sfidând astfel Instituția Prefectului. 

De fapt, solicitările au venit deoarece Primăria Municipiului Săcele nu a comunicat nici măcar procesul verbal de ședintă din data de 23 ianuarie.

Ce are de ascuns Primăria Municipiului Săcele și ce anume nu este conform legii vom dezvolta în perioada următoare! 

PNL Săcele condamnă modul abuziv și miștocăresc pe care consilierul Cristian Panait îl folosește din postura de președinte de ședință

 

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia