Home / Actual / Electroprecizia a demarat construcția unei centrale electrice fotovoltaice finantata cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Electroprecizia a demarat construcția unei centrale electrice fotovoltaice finantata cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Electroprecizia SA implementeaza proiectul “Centrala fotovoltaica pentru producerea de energie electrica din surse regenerabile” finantat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin mecanismele financiare SEE si Norvegian 2014-2021in cadrul “Programului de Energie din Romania” program de finantare pentru energie regenerabila, eficienta energetica, securitate energetica.

“Investiția este parte integrantă a programului nostru de dezvoltare durabila si de crestere a competitivitatii si aduce reale beneficii atat pentru mediu cat si pentru business” a afirmat Adrian Secelean, CEO – Electroprecizia SA

Obiectivele generale ale proiectului sunt:

  • valorificarea resurselor solare din zona pentru producerea de energie electrica verde;
  • protectia mediului;
  • reducere anuală estimată a emisiilor de CO2 de aproximativ 391.5 tone;
  • reducerea pe termen lung a costurilor operationale cu energia electrica.

Scopul proiectului este implementarea unui sistem fotovoltaic pentru productia de energie electrica din surse regenerabile, respectiv energie solara pentru consumul propriu, fara livrarea surplusului de energie in retea si reducerea impactului asupra mediului utilizând energia solară.

Durata implementării proiectului: 01.03.2021 – 30.06.2022

Cheltuieli eligibile: 698.000 EURO, din care asistenţa financiară nerambursabilă 349.000 EURO, valoarea co-finanţării nerambursabile fiind de 50%.

Localizarea proiectului:  mun. Săcele, str. Electroprecizia, nr. 3 (fosta str. Parcului nr.18) – jud. Braşov.

Informaţii detaliate legate de programul de finanţare: www.eeagrants.org, www.norwaygrants.org

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia