Home / Actual / Editorial: Fără Dumnezeu, fără dreptate și fără frică. Doar la Săcele! (Capitolul I)

Editorial: Fără Dumnezeu, fără dreptate și fără frică. Doar la Săcele! (Capitolul I)

Capitolul I: Fără Dumnezeu, fără dreptate și fără frică. Doar la Săcele.

Nu știu ce se întâmplă cu Administrația din Săcele dar sigur se întâmplă ceva. După un mandat întreg în care au avut loc multe vizite ale oamenilor din București în Săcele și Gârcini. Acum, în al doilea mandat, lucrurile merg foarte urât.

Credit luat în ianuarie 2021, fără un buget și o consultare publică prealabilă, cu complicitatea consilierilor locali PSD și UDMR. După nici măcar 2 săptămâni de la acel moment, săcelenii se trezesc cu o informare trimisă de Primăria Săcele, pusă în cutiile poștale de către Șeful de Post al Poliției Locale Săcele, dl. Țăruș Romeo.

Această informare minte cu obrăznicie despre zonele de dezvoltare și apoi despre consilierii locali PNL care ar fi votat împotriva creditului, când de fapt aceștia s-au abținut.

În urmă cu câteva zile, viceprimarul UDMR, cu trăiri urate și coșmaruri din vechiul mandat, acum spune că vor crește impozitele și că banii luați prin credit ar putea să îndreptați spre alte … probleme stringente ale urbei. Deci, țeapă!

Eu n-am cum să uit faptul că în septembrie-octombrie 2020 dl. inginer i-a amenințat pe romii din Gârcini că nu vor avea parte de înțelegere și sprijin. Drept urmare, deși era plan și promisiune, după obținerea mandatului, primarul reales nu a pavoazat drumuri cu piatră din Gârcini , nu a dispus efectuarea curățeniei și nu a executat lucrări pentru amplasarea unor stații de internet în Gârcini + achiziționare de tablete pentru elevii romi. Ceea ce vedem acum în postările Primăriei Săcele despre gunoiul din urbe este un alt truc murdar. CIBIN-ul ar trebui să vorbească și să prezinte care este strategia. 

Totuși, vă reamintesc următoarele iar dvs. să cugetați: asfaltările și canalizarea în satul Săcele; activitatea GAL Gârcini; construcțiile ANL; cartierul Bonloc cu ale sale construcții ilegale;  activitatea FAST; problemele stringente și neplăcute din Gârcini; învățământul online și măsurile de protecție contra COVID19; Săcele-oraș turistic; traseele montane, amenajarea atracțiilor montane și culturale din Săcele, de la istoria orașului Săcele cu oamenii săi de la cascade și pârtii, porți mocănești și trambuline.     

Este cumplit cum un primar poate să hotărască așa ceva într-o localitate incluziva…     

Eu consider că tot acest scandal este datorat faptului că oamenii cu putere pun presiune pe dl. primărel, administrația angajată de dânsul pe pile și relații de familie este peste maximul admis și că dânsul este pus pe răzbunare.  

Dl. inginer + primar = ?, nu știe ce înseamnă dialog, nu cunoaște ce presupune dezvoltarea și colaborarea, strategia și viziunea, bunul-simț si simțul comun.   

Acum, Săcelele este într-o situație ciudată! Primarul nu este un om al dialogului și parteneriatului, ci este condus de orgoliu și ură. De aceea, nu cred că o să se facă ceva OK în Săcele.

Prin amenințări, răzbunări, jigniri și furturi NU POȚI SĂ CONSTRUIEȘTI O COMUNITATE SOLIDĂ! La Ministere (de exemplu: Fondurilor și Investițiilor Europene) nu prea are intrare, la Consiliul Județean nu dorește să intre iar la Prefectura Brașov nu știe ce să ceară. Bașca, vremea guvernelor PSD care dădeau bani în teritoriu în schimbul propagandei și a manevrelor sunt istorie! 

Cum se conformează Primăria Săcele fața de nonconformismul nostru?! Rămâne de văzut/citit…în alte episoade scrise. 

Cum rămâne cu bătaia din culise între consilieri locali Gheorghe Munteanu și Gheorghe Stoea; discriminarea între primarul Virgil Popa și consilierul local rom Nae; cu circul din CL dintre omul smart Gâdea care minte și apoi se ascunde cu degetul în nas în fața doamnei Belloiu; despre cenzura pe care i-a aplicat-o primarul doamnei doctor Felicia Coman consilier local PSD; despre războiul dintre Primăria Săcele și consilierul local PNL Cristian Popa; despre ura declarată a publicatiei Opinia Săceleana la adresa consilierilor PNL; despre combinațiile dvs cu dl. fost consilier local PSD Cristian Panait; consilierul local + discipol Jitaru si maestrul său consilier local PSD + membru PCR + director pensionar Gheorghe Munteanu ș.a.m.d. 

Cu toate acestea este bine că nu uităm de oamenii de vază si varză ai administrației săcelene, totodată marca PSD: Mangale, Lungu, BirișuBarb, Szabo, Hanu … și lista poate să continue. 

de Fekete Florian Alexandru

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia