Home / Actual / EcoInsulele: Domnule viceprimar, ne trimit săcelenii poze cu “pădurea”, cu tot cu “copaci”

EcoInsulele: Domnule viceprimar, ne trimit săcelenii poze cu “pădurea”, cu tot cu “copaci”

Administrația Locală din Săcele a montat, în acest an, în locul containerelor vechi și insalubre, ECOINSULE pentru colectarea selectivă a gunoiului menajer din cartierele de blocuri, cu containere noi, închise și dotate cu trapă mobilă pentru introducerea sacilor cu gunoi, spunea Primaria Municipiului Sacele intr-un comunicat postat pe pagina oficiala. 

Din păcate trebuie să recunoaștem că, probabil din lipsa educației civice sau a vechilor metehne, există încă cetățeni care preferă să arunce gunoiul pe jos în loc să-l selecteze și să-l introducă în locurile special amenajate din cadrul ECOINSULELOR fără să țină cont de disconfortul ( vizual, olfactiv etc. ) creat celorlalți cetățeni sau celor care trec pe lângă aceste ECOINSULE.

Pentru a înlătura aceste depozitări încă necontrolate , în fiecare zi (inclusiv Sâmbăta și Duminica) operatorul de salubritate curăță toate rampele cu ECOINSULE așa cum se poate observa și din pozele atașate

scria în 7 decembrie viceprimarul Sorin Gâdea

Comunicatul era însoţit de poze cu toate zone de EcoInsule măturate şi curate.

Săcelenii au însă o altă părere

Deşi estetic aceste EcoInsule sunt superioare containerelor clasice, ele nu sunt din pacate şi practice. Ori să duci gunoiul nu este o chestiune de frumos, ci una de ordin practic. 

Cel mai bine se exprimă în acest sens chiar cei ce le folosesc zilnic sau ar trebui să le foloseasca, dar nu o fac. Un feedback, dacă doriţi.

Au fost prost gândite…. 🤔 Ar trebui să aibă gura de colectare mult mai largă. Și de multe ori sunt pline 😠😠. Ar trebui un alt sistem mai practic și mai ușor (Dana T)

De câteva ori am văzut persoane ce scoteau gunoi din spaţiile alea….Luau ce era bun şi restul lăsau pe jos. Au uşile rupte, îndoite (Ionel T) 

În mod normal aceste pubele selective trebuiau sa fie subterane, iar capacitatea lor era mai mare faţă de felul în care sunt montate în momentul de faţă, sunt mult prea mici pentru gunoiul care se aduna în cartiere. (Emoke J)

Într-adevăr orificiul este foarte mic. Un sac de 60 l abia reușim să îl introducem. Nu pot sa vin zilnic cu plăsuţa să arunc gunoiul. 😡 😡 😡 Mânerelele sunt infecte, focar de infecție. Sunt foarte prost gindite și la gunoiul menajer și la cel pentru carton. 😡 😡 😡 😡 O fi fost o idee buna, dar practic este un dezastru. (Dana T)

Cetățenii trebuie să plătească pentru că unii au umflat (în numele ecologismului și al luptei cu poluarea și schimbările climatice induse de om) niște bani buni de la buget făcând un căcat frumos “brănduit” (aceste “Eco Insule” prost gândite și executate – total neigienice și sub-dimensionate cum au spus mai mulți oameni prin comentarii) cu care administrația să se laude. Perfect! 🤬 (Valentin P)

Se umple prea repede şi nu fac faţă la câta lume arunca deseurile. Si in plus, nu încape pe gura aia ceva mai mare…. Ce amendă? Pentru un lucru de mântuială? Deci despre ce vorbim (Dj-Alin S)

Vorbe simple şi sfaturi utile chiar din partea săcelenilor! 

foto cover din 19 decembrie

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia