Home / Actual / Dr. Rab Cristina. Dr. Tomșa Cristina și Dr. Paraschiv Gabriela sunt medicii primari medicină de laborator în cadrul Spitalului Municipal Săcele

Dr. Rab Cristina. Dr. Tomșa Cristina și Dr. Paraschiv Gabriela sunt medicii primari medicină de laborator în cadrul Spitalului Municipal Săcele

Anual, în data de 17 aprilie, se sărbătorește ziua internațională a hemofiliei, scopul acesteia fiind de a informa opinia publică cu privire la această maladie, dar și la alte tulburări hemoragice ereditare. Cu un tratament și o îngrijire adecvată, pacienții pot trăi o viață normală.

➡ Hemofilia este una dintre bolile cu care oamenii se nasc și trăiesc toată viața. Aceasta este cauzată de o anomalie genetică, fiind caracterizată de lipsa sau deficitul unui factor de coagulare din sânge. Persoanele se confruntă frecvent cu hemoragii atât în mod spontan, cât și în urma unor traumatisme superficiale.

👥 La nivel mondial, 6,9 milioane de oameni au boala în sânge, însă doar 25% dintre aceștia își cunosc diagnosticul. În România sunt înregistrate aproximativ 2.000 de persoane cu această afecțiune.

__________________________________________

👩🏻‍⚕️ Dr. Rab Cristina. Dr. Tomșa Cristina și Dr. Paraschiv Gabriela sunt medicii primari medicină de laborator în cadrul Spitalului Municipal Săcele, aflat pe str. Oituz Nr. 54. Serviciile oferite sunt:

➡ APTT;

➡ Determinare grup sanguin ABO;

➡ Determinare grup sanguin Rh;

➡ Examen citologic al frotiului sangvin;

➡ Fibrinogenemie;

➡ Hemoleucogramă completă (hemoglobină, hematocrit, numărătoare de elemente figurate, indici eritrocitari);

➡ Numărătoare de reticulocite;

➡ Timp de coagulare;

➡ Timp de sângerare;

➡ Timp Quick, activitate de protrombină/ INR;

➡ VSH.

📞☺️ Pentru programări și orice întrebare aveți puteți apela numărul de telefon 0368.005.356, în intervalul orar 08:00 – 20:00. 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia