Home / Actual / Dr. Barbu Octavian și Dr. Pandi Eduard sunt medicii specialiști chirurgie generală în cadrul Spitalului Municipal Săcele

Dr. Barbu Octavian și Dr. Pandi Eduard sunt medicii specialiști chirurgie generală în cadrul Spitalului Municipal Săcele

‼ Chistul sebaceu este un tip de chist comun, necanceros, situat sub piele, care are în general o formă rotundă și aspectul unei umflaturi. Deși nu este dureros, acesta este inestetic și inconfortabil, depășind uneori chiar și diametrul de 5⃣ centimetri.

📑 Cauza apariției sale este înfundarea canalului de evacuare al glandei sebacee cu cheratina din piele. Această acumulare de sebum crește treptat în dimensiuni, însă chistul sebaceu nu trebuie stors ca un coș, pentru că există riscul de infecții.

Metoda cea mai bună de a preveni un chist sebaceu este o igienă exemplară. Persoanele care au pielea grasă sau transpiră abundant prezintă mai multe șanse de a se confrunta cu o astfel de problemă. Sunt indicate măsuri preventive, precum:

🚿 dușul zilnic;

🧽 folosirea unor produse cosmetice exfoliante;

👕 evitarea hainelor strâmte, confecționate din materiale care nu lasă pielea să respire.

__________________________________________

👨🏻‍⚕️ Dr. Barbu Octavian și Dr. Pandi Eduard sunt medicii specialiști chirurgie generală în cadrul Spitalului Municipal Săcele, aflat pe str. Oituz Nr. 54. Serviciile oferite sunt:

➡ abces furuncul hidrosadenită, perianal și pilonidal;

➡ biopsie cutanată, musculară;

➡ cură chirurgicală a unei tumori cutanate;

➡ excizia chistului sebaceu, lipomului, unghiei încarnate sau a unui corp străin;

➡ incizia abcesului mamar;

➡ recoltare material bioptic;

➡ scos fire;

➡ sutură plagă;

➡ toaletat și pansat plagă;

➡ trombectomie hemoroidală.

☎☺️ Pentru programări puteți apela numărul de telefon 0368.005.356, în intervalul orar 08:00 – 20:00. Colegii noștri vă vor îndruma mai departe!

Canionul 7 Scări şi tiroliana au rămas închise în minivacanța de Paști. Sunt șanse pentru o deschidere de 1 mai – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia