Home / Actual / Dr. Alina Sergentu este medic primar neurologie și Dr. Tatiana Perciuleac este medic specialist neurologie la Spitalul Municipal Săcele

Dr. Alina Sergentu este medic primar neurologie și Dr. Tatiana Perciuleac este medic specialist neurologie la Spitalul Municipal Săcele

În data de 24 mai se sărbătorește ziua mondială a schizofreniei, scopul fiind de a crește gradul de conștientizare al afecțiunii în rândul populației.

Aproximativ 20 de milioane de oameni trăiesc cu această boală la nivel global.

❗ 𝑨𝒄𝒆𝒔𝒕 𝒕𝒊𝒑 𝒅𝒆 𝒕𝒖𝒍𝒃𝒖𝒓𝒂𝒓𝒆 𝒂𝒑𝒂𝒓𝒆 𝒊̂𝒏 𝒂𝒅𝒐𝒍𝒆𝒔𝒄𝒆𝒏𝒕̧𝒂̆, 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒕𝒓𝒂𝒕𝒂𝒃𝒊𝒍𝒂̆, 𝒅𝒂𝒓 𝒏𝒖 𝒗𝒊𝒏𝒅𝒆𝒄𝒂𝒃𝒊𝒍𝒂̆.

➡ Schizofrenia este o condiție psihică în care substanțe chimice specifice din anumite zone ale creierului sunt în dezechilibru. Cele mai comune simptome ale schizofreniei sunt halucinațiile, ideile delirante, dezorganizarea gândirii și a comportamentului.

👥 Persoanele cu schizofrenie suferă de diferite simptome care includ adesea halucinații, precum auzirea vocilor. O persoană care se confruntă cu acest lucru este mult vulnerabilă și trebuie să obțină ajutor medical cât mai curând posibil.

________________

👩🏻‍⚕️ Dr. Alina Sergentu este medic primar neurologie și Dr. Tatiana Perciuleac este medic specialist neurologie la Spitalul Municipal Săcele. Serviciile oferite în cadrul Ambulatoriului de Specialitate, aflat pe strada Episcop Popeea Nr. 20, sunt:

➡ consultație de specialitate;

➡ determinarea indicelui de presiune gleznă/braţ, respectiv deget/braţ;

➡ video EEG;

➡ înregistrare traseu EEG pe CD;

➡ teste clinice;

➡ măsurarea forței musculare cu dinamometrul;

➡ teste de sensibilitate.

☎☺️ Pentru programări și orice întrebare aveți puteți apela numărul de telefon 0368.408.073, în intervalul orar 08:00 – 20:00. Nu ezitați să ne contactați!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia