Home / Actual / Donează și tu! Susține unui grup de 40 tineri de la Centrul “Ziurel” din Săcele pentru a merge în prima lor tabără de educație bazată pe experiență!

Donează și tu! Susține unui grup de 40 tineri de la Centrul “Ziurel” din Săcele pentru a merge în prima lor tabără de educație bazată pe experiență!

Campania de strângere de fonduri este organizată pentru ca elevii de la Centrul “Ziurel” din Săcele, județul Brașov, să poată participa, pentru prima dată, la o tabără de educație prin aventură – Tabăra Viața

Perioada de desfășurare a campaniei este decembrie 2018 – iunie 2019, urmând ca  tabăra să aibă loc în luna iulie 2019, la final de an școlar.

“Tabăra Viața este un program educațional ce se desfășoară în două locații din România: Straja, jud. Hunedoara și Tușnad jud. Harghita.

În cadrul taberei se promovează valori precum: respectul, compasiunea, încrederea interpersonală, perseverența, solidaritatea, curajul, toleranța, iar cu această bază, orice tânăr e mai pregătit să dea piept cu viața.” (tabara-viata.ro)

Elevii de la Centrul “Ziurel” locuiesc în cartierul Gârcini din Săcele, în Zizin, în Tărlungeni; au vârste între 14 și 18 ani și, pe parcursul liceului sau școlii profesionale, aceștia beneficiază de pregătire vocațională și mentorat în cadrul programului nostru educațional. 

Pentru ei, școala reprezintă, de cele mai multe ori, singura ocazie de a ieși din cadrul comunității și de a lua contact cu un alt mediu și alte persoane-resursă. 

Majoritatea dintre tineri nu au avut niciodată oportunitatea de a participa la o tabără și deseori, nici nu părăsesc spațiul comunității lor. Viața socială se întâmplă în orașul lor și cel mult în împrejurimi. 

Tabăra VIAȚA este o oportunitate unică de a deprinde abilități necesare dezvoltării personale! Prin intermediul taberei, tinerii învață să devină lideri, persoane responsabile și un model de perseverență și implicare comunitară. 

Venind din familii cu un nivel de trai scăzut, tinerii nu-și pot permite costurile unei astfel de tabere. 

Poți dona accesând link-ul AICI!

76 de elevi sunt înscriși la Săcele în învățământul profesional dual în acest an școlar

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia