Home / Actual / Deși încă nu au început lucrările, Primăria Săcele insistă că locuințele sociale din Gârcini vor fi gata până la final de an

Deși încă nu au început lucrările, Primăria Săcele insistă că locuințele sociale din Gârcini vor fi gata până la final de an

Promise cu surle și trâmbițe … locuințele sociale din Gârcini ar putea să nu mai prindă contur niciodată.

Primaria Sacele s-a apucat prin intermediul GAL – Grupul de Actiune Locala Garcini sa promita ca in zona vor aparea multe locuinte sociale. 

Totul a inceput inca din mandatul administrativ 2016-2020, iar conform fisei proiectului, startul acestuia a inceput in 1 iulie 2023 si ar trebui sa fie gata in 31 decembrie 2023.

Amplasamentul investiției este situat în Municipiul Săcele, Str. Barajului fn, jud. Brașov, fiind identificat cu numărul cadastral 120185 (CF nr. 120185), în zona urbană marginalizată din teritoriul SDL, așa cum este definit prin Strategia de Dezvoltare Locală a Comunității Gârcini.

Terenul, cu o suprafață totală de 7325 mp, este situat în intravilan și se află în domeniul public al municipiului Săcele, fiind de fapt fosta Pepiniera din Garcini. 

Oare mai este timp? Sau se dorește o prelungire a termenului 31 decembrie 2023?

Durata de implementare a acestui proiect a fost de 42 luni, respectiv între data 01.07.2020 și data 31.12.2023, aceasta cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Cum până în acest moment lucrurile nu au avansat deloc din punct de vedere al construirii propriu zise, proiectul este pus sub semnul întrebării.

Oricum din cele 24 de case propuse inițial, au mai rămas doare 6, fiecare cu 4 unități locative unde ar trebui să locuiască în final un număr de 96 de persoane.

Fiecare locuință va fi dotată cu centrală termică proprie pe gaz și băi complet utilate, ceea ce reprezintă un lux în multe din gospodăriile din zonă, unde nu există canalizare.

Cum vor fi aleși cei ce vor ocupa aceste locuințe sociale, nimeni nu știe cu exactitate, însă oamenii din Gârcini nu mai au încredere în actuala administrație și chiar spun ca nu mai cred în promisiunile primarului Popa Virgil.

Obrazul subțire cu cheltuială se ține: Primăria Săcele a mai împrumutat 8 milioane de lei – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia