Home / Actual / De ieri, pentru fiecare ambalaj reutilizabil vom plăti 50 de bani drept garanție ce va fi recuperată ulterior

De ieri, pentru fiecare ambalaj reutilizabil vom plăti 50 de bani drept garanție ce va fi recuperată ulterior

Pentru fiecare ambalaj reutilizabil al produselor pe care le cumpărăm va trebui să achităm, de ieri – 31 martie, 50 de bani drept garanție ce va fi recuperată ulterior, potrivit unui act normativ de anul trecut.

Garanția de 0,5 lei se va plăti, din 2022, inclusiv pentru ambalaje din materiale care nu pot fi reutilizate. Ca să obținem garanția înapoi de la companie va trebui să păstrăm bonul fiscal.

Pentru a crește rata de reciclare a deșeurilor, Guvernul a stabilit ca, începând din 31 martie 2019, să plătim o garanție de 50 de bani pentru fiecare ambalaj reutilizabil al produselor pe care noi le cumpărăm.

Cum știm care sunt produsele cu ambalaje reutilizabile?

Această ordonanță îi va obliga pe operatorii economici să afișeze pe etichetă ori pe ambalaj dacă este unul reutilizabil.

Apoi, cei care vând astfel de produse vor fi obligați să primească la schimb aceste ambalaje (dacă sunt în stare corespunzătoare) și să returneze garanția cumpărătorului, în baza bonului fiscal.

Lucrurile vor merge însă mai departe de atât, iar garanția pentru ambalaj o să figureze și în prețul produselor ale căror ambalaje nu sunt reutilizabile, dar asta abia din 31 martie 2022 și numai acolo unde volumul este cuprins între 0,1 și 3 litri.

OUG nr. 74/2018 se referă aici la ambalajele nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, utilizate pentru bere, mixuri de bere, mixuri de băuturi alcoolice, cidru și alte băuturi fermentate, sucuri, nectaruri, băuturi răcoritoare, ape minerale și ape de băut de orice fel.

conform avocatnet.ro

Datoriile la bugetul local mai mici de 40 de lei se șterg la Săcele. Iată în ce condiții!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia