Home / Actual / Dan Air își face bază la Aeroportul Brașov. Tu unde vrei să zbori din Brașov?

Dan Air își face bază la Aeroportul Brașov. Tu unde vrei să zbori din Brașov?

Compania Dan Air are 4 avioane în acest moment. Ian David Matt, CEO Dan AIR, a anunțat, astăzi, că dorește înființarea unui hub la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. Practic, aeronavele vor putea rămâne peste noapte la Brașov.

„Avem un contract pe cinci ani cu Air Serbia. Suntem singurii operatori pe care Serbia i-a ales să aibă un contract de lungă durată. (…) Noi vom crește capacitatea, vom închiria alte aeronave, ca să sporim capacitatea la Brașov.

Deja a apărut și organizația de întreținere (o firmă din Italia – n.r.) și evaluăm ca baza noastră să fie Brașovul. Este o chestiune de o săptămână – două până când să reorganizăm programul.

Decizia a fost luată, acum se caută soluțiiile, Iar se va schimba programul…”, a declarat Ian David Matt, CEO Dan AIR într-o emisiune la Televiziunea Iubim Brașovul, moderată de Doru Dima, conform Newsbv.ro.

Aeroportul ar urma să cumpere tunuri și lasere speciale care să sperie păsările.

Costul estimat pentru achiziția acestor echipamente este de aproape 12.000 de lei. Tunurile vor funcționa cu butelii de propan, iar costul pentru trei astfel de echipamente este de 5.672,28 lei fără TVA, respectiv 6.750 de lei cu TVA.

Dispozitivul este capabil să producă 1, 2, 3 sau 4 explozii în serie, cu o pauză de 5 secunde între ele. Intervalul de timp se poate seta cu precizie de la 1 la 60 min. (o serie de trageri) sau se pot folosi cele 2 presetări din fabricație cu trageri aleatorii la intervale de: 1-10min. și 1-20min. (o serie de trageri cu 1, 2, 3 sau 4 explozii)”, se precizează în specificațiile tehnice.

Pentru furnizare echipamentelor, Aeroportul a semnat un contract cu firma Ozon Company din București, scrie Biz Brașov.

În ceea ce privește sistemul de tip laser, potrivit datelor tehnice, acesta va avea o rază de acțiune de 1 km pe timp de zi și de 2 km pe timp de noapte, iar angajații din aparatul tehnic al aeroportului vor primi „la pachet” și un binoclu cu care vor putea observa unde sunt stolurile de păsări pentru a le putea alunga apoi cu acest dispozitiv.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia