Home / Actual / Costul 𝙋𝙍𝙊𝙈𝙊 al multor teste ce se pot efectua la Spitalul Municipal Săcele

Costul 𝙋𝙍𝙊𝙈𝙊 al multor teste ce se pot efectua la Spitalul Municipal Săcele

👩🏻‍⚕️🔬 Laboratorul de analize medicale al Spitalului Municipal Săcele, funcțional din 2018, este dotat progresiv cu aparate performante.

Acesta deservește specialitățile medicale din compartimentele instituției desemnate în prezent spital suport Covid-19, precum și ambulatoriul de specialitate integrat.

➡️ „Sunt medicul coordonator laborator analize umane de la Spitalul Municipal Săcele, absolventă a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Târgu Mureș.

Laboratorul se bucură de o echipă calificată, dedicată și competentă care se ocupă de analize conform protocolului Covid-19, dar și analize necesare patologiei asociate fiecărui pacient în domeniile hematologie, biochimie, hemostază și coagulare, imunologie”, a spus dr. Tomșa Cristina.

De asemenea, în cadrul laboratorului, pot fi efectuate teste imunoenzimatice (ELISA) pentru detectarea anticorpilor anti SARS-CoV-2, prin măsurarea cantitativă (titrul) a anticorpilor de tip IgG anti SARS-Cov-2, inclusiv a anticorpilor neutralizanți IgG anti-Spike 1 obținuți prin imunizarea naturală după vindecarea de coronavirus sau prin imunizarea conferită de vaccinare.

Costul 𝙋𝙍𝙊𝙈𝙊 al testelor care se pot efectua este de:

✔️100 lei – detecția anticorpilor anti SARS-CoV-2 IgG Q (cantitativ)

✔️120 lei – profil IgM/IgG (semicantitativ)

✔️150 lei – profil IgA/IgM/IgG (semicantitativ)

_______________________________________

🔎 Testele ELISA sunt teste serologice care identifică anticorpi specifici virusului la pacienți.

Acestea sunt în mod ideal adecvate pentru screening și confirmarea ulterioară a stării de anticorp, pentru a verifica protecția imunitară individuală, controlând pandemia existentă și reducând răspândirea SARS-CoV-2 prin măsuri vizate.

Grădinița nr. 5 cu Program Prelungit își reia activitătea didactică ce presupune prezența fizică

 

Farmacia Precizia