Home / Actual / Considerații despre cazul elevului pălmuit de un profesor la Liceul Teoretic “George Moroianu” din Săcele

Considerații despre cazul elevului pălmuit de un profesor la Liceul Teoretic “George Moroianu” din Săcele

  • Liceul Teoretic “George Moroianu” rămâne cea mai performantă unitate educațională din Municipiul Săcele. Un liceu care are profesori buni și elevi pe măsură. Cazul elevului pălmuit de profesor este o excepție, nu o regulă în acest liceu.
  • Elevul cu pricina este, conform colegilor și a profesorilor săi, un elev cu probleme de comportament și disciplină.
  • Profesorul a recunoscut în fața reporterilor că și-a pierdut cumpătul, a reacționat instinctiv și a pălmuit elevul. De 2 ori!
  • Conform informațiilor martorilor, elevul s-a dus la toaletă unde și-a udat pantalonii cu apă, de aici presupunerea că s-a scăpat în pantaloni în urma corecției fizice încasate de la profesorul său.
  • Diriginta elevului spune că de acesta se plâng aproape toți profesorii, iar colegii îi sunt adesea victime ale abuzului fizic și verbal. Înjură, vorbește urât și își atacă colegii și colegele fără motiv.
  • Poarta închisă și “sechestrarea” jurnaliștilor și a reprezentanților presei este rușinoasă pentru administrația Liceului Teoretic “George Moroianu”. Argumentul cu cheia care se află doar la femeia de serviciu, iar acesta era plecată din școală este o minciună sfruntată, iar șicanele la adresa presei nu fac cinste nimănui. Reporterii diferitelor publicații și posturi TV erau acolo să-și facă datoria, nu să stea ca oile la poarta liceului până când cineva binevoia să-i bage în seamă sau mai grav să-i lase se plece spre redacțiile lor.
  • Inspectoratul Școlar Județean are toleranță ZERO față de violența cadrelor didactice în raport cu elevii. Din acest punct de vedere profesorul va suferi cel puțin mustrări profesionale. Violența NU este explicabilă și nici acceptabilă în aceste cazuri. Educația NU se face nici cu palma, nici cu pumnul.
  • După audierea profesorului urmează cea a elevilor martori, însă aceştia pot răspunde doar în prezenţa părinţilor
  • Elevul cu probleme de comportament trebuie consiliat de specialiști, iar colegii săi trebuie protejați într-o formă sau alta de abuzurile acestuia. Copiii merg la școală pentru a învăța carte, nu pentru a înghiți abuzuri fizice sau verbale din partea unui coleg. Fenomenul bullying-ului trebuie oprit din fașă!

Scandal la un liceu din Săcele. Un elev ar fi fost bătut de un profesor până a făcut pe el

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia