Home / Actual / Conducerea orașului îi avertizează pe săceleni: ”Atenție la parcarea maşinilor în sezonul rece”

Conducerea orașului îi avertizează pe săceleni: ”Atenție la parcarea maşinilor în sezonul rece”

Odată cu debutul sezonului rece, Primăria Municipiului Săcele desfășoară și activități specifice de deszăpezire, în principal curățarea căilor publice de zăpadă și combaterea alunecușului.

Aceste activități, în anumite zone, sunt îngreunate de vehiculele parcate pe partea carosabilă a drumurilor și aleilor, lucru care poate crea situații în care fie nu se pot efectua lucrări, spre nemulțumirea altor cetățeni, fie există pericolul avarierii autovehiculelor, parcate incorect, de către utilajul de deszăpezire, din cauza spațiului insuficient.

Pentru a preîntâmpina apariția unor astfel de cazuri, Primăria municipiului Săcele solicită deținătorilor de orice fel de vehicule parcarea acestora în curți, garaje sau pe locurile de parcare inscripționate în mod expres în acest sens.

În cazuri excepționale, unde nu există nici una din posibilitățile enumerate anterior, vehiculele trebuie parcate în așa fel încât să nu stânjenească în nici un fel activitățile de deszăpezire.

Primăria municipiului Săcele readuce în atenția locuitorilor municipiului Săcele prevederile regulamentului privind măsurile de bună gospodărire în municipiul Săcele, aprobat prin HCL nr. 59/28.02.2019 care menționează ca și contravenții :- “parcarea autovehiculelor și vehiculelor de orice fel pe trotuare , alei , spații verzi , în stațiile de autobuz și în locurile nesemnalizate ca accesibile parcării precum și pe partea carosabilă atunci când se efectuează lucrări de deszăpezire”- “neefectuarea sau efectuarea necorespunzătoare a curățeniei trotuarelor din fața imobilelor aflate în proprietate sau folosință, neîndepărtarea zăpezii sau a gheții de pe acestea, neprotejarea acoperișurilor cu parazăpezi și burlane pentru scurgerea apelor, aruncarea zăpezii și a gheții pe drumurile publice”.

Încălcarea prevederilor de mai sus atrage după sine aplicarea unor amenzi contravenționale între 1500-2500 lei pentru persoane juridice și 1000-2000 lei pentru persoane fizice respectiv între 2000-2500 lei pentru persoane juridice și 500-1000 lei pentru persoane fizice.

Apelăm la înțelegerea locuitorilor municipiului Săcele și sperăm că vom fi înțeleși în demersul nostru.

conform comunicat Primaria Sacele

Un post de inspector din cadrul Compartimentului Investiții – Serviciul tehnic este disponibil la Primăria Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia