Home / Actual / Comunicat de presă: Cum au fost au salvate de la vânzare și deci de la înstrăinare terenuri și imobile din patrimoniul orașului ce valorează peste 1 milion de euro

Comunicat de presă: Cum au fost au salvate de la vânzare și deci de la înstrăinare terenuri și imobile din patrimoniul orașului ce valorează peste 1 milion de euro

Comunicat de presă al organizației PNL Săcele legat de înstrăinarea patrimoniului municipiului Săcele

Stimați săceleni, în urma ședinței de ieri de Consiliu Local al Municipiului Săcele ne-am trezit ținta unor atacuri mincinoase și defăimătoare.

PSD, prin vocea unei publicații online, ne acuză fără noimă și logică cum că liberalii ”au dat cu piciorul la 1 milion de euro’’.

Nimic mai fals! De fapt, consilierii liberali au salvat de la vânzare și deci de la înstrăinare terenuri și imobile din patrimoniul orașului ce valorează peste 1 milion de euro. Filosofia noastră administrativă esta aceea că patrimoniul trebuie mărit, nu diminuat. Suntem pentru achiziția de teren și clădiri, nu pentru vânzarea acestora.

Ce s-a întâmplat la ședința de luni – 21 noiembrie – este că grupul consilierilor PNL din Săcele a fost unit și hotărât să nu accepte vânzarea propusă de primarul Popa Virgil și susținută de consilierii PSD și UDMR a unor bucăți de teren ce se aflau pe harta intereselor private.

În zona CET, 2 terenuri ce însumează 4.08 hectare sunt poate printre ultimele suprafețe de teren plat grupate din patrimoniul orașului. În loc să acceseze fonduri nerambursabile și să dezvolte aici un parc fotovoltaic ce ar urma să producă energia necesară amortizării iluminatului public, primarul Popa Virgil dorea să ‘’scape’’ de aceste suprafețe.

A mai încercat asta în 2018 la un pret de 1,19 euro/mp și a eșuat tot datorită efortului consilierilor PNL Săcele. Atunci vocea logicii a fost consilierul local Ciprian Sterpu, cel ce conduce acum organizația PNL Săcele, iar consilierii din acest mandat continuă același drum al seriozității și responsabilității față de avutul public.

Alte terenuri propuse vânzării sunt din zona ANL Bunloc, acolo unde locuitorii nici măcar un parc sau un loc de joaca pentru copiii nu au. Mai mult decât atât, suprafețele pot fi folosite pentru dezvoltarea infrastructurii prin deschiderea unei noi căi de acces din cartier către DN1 în zona hotel Ramada. ZERO interes pentru solutii din poartea primarului pentru locutiori!

Chiar și o clădire din centru orașului, de pe strada Mihai Eminescu a fost propusă vânzării, deși principiul administrativ aplicat cu succes în alte localități spune că în zona de interes maxim proprietățile NU se vând.

Consilierii liberali săceleni sunt uimiți de pasivitatea celor din PSD și de serviabilitatea celor din UDMR care uită că au fost aleși și au jurat să apere interesul cetățenilor. Ori care este acest interes în a vinde fără logică terenuri și clădiri din patrimoniul orașului?

PNL Săcele trage un semnal de alarmă către opinia publică săceleană și îl avertizează pe primarul Popa Virgil să înceteze cu aceste atacuri la adresa patrimoniului orașului și să își îndrepte atenția către atragerea de fonduri nerambursabile, unde deocamdată este cu indulgență corigent!

Organizația municipala PNL Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia