Home / Actual / Ciprian Sterpu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov: Angajarile din sistemul sanitar au fost deblocate. 20 de posturi (dintre care 11 sunt medici) la Săcele

Ciprian Sterpu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov: Angajarile din sistemul sanitar au fost deblocate. 20 de posturi (dintre care 11 sunt medici) la Săcele

Urmează angajări în sistem sanitar din județul Brașov și din întreaga țară!

Ciprian Sterpu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, salută decizia adoptată în şedinţa Guvernului României din 11 ianuarie, în cadrul căreia, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a fost aprobat memorandumul privind organizarea unei sesiuni de concursuri sau examene pentru ocuparea unor posturi vacante sau temporar vacante din sectorul sănătate și asistență socială, în instituțiile publice locale care au depus cereri eligibile neaprobate în anul 2023.

Pentru unitățile medicale și de asistență socială din județul Brașov s-au aprobat 150 de posturi în municipiile Brașov, Săcele, Codlea și Făgăraș, precum și în orașul Victoria, dintre care 41 de posturi pentru medici (inclusiv stomatologi), 50 pentru personalul medical auxiliar, 23 pentru personalul de specialitate și 36 pentru personalul auxiliar, respectiv:

• Brașov – 84 posturi (dintre care 13 de medic)

• Săcele – 20 posturi (dintre care 11 de medic)

• Codlea – 10 posturi (dintre care 4 de medic)

• Făgăraș – 1 post de personal de specialitate

• Victoria – 35 posturi (dintre care 13 de medic).

„Sistemul sanitar braşovean avea nevoie de această gură de oxigen pe care memorandumul privind deblocarea posturilor o asigură bunei funcţionări a activităţii din cele cinci spitale pe care le administrăm şi, în egală măsură, din celelalte instituţii spitaliceşti care funcţionează în judeţul nostru.

Sunt bucuros că managerii spitalelor au undă verde să organizeze concursurile pentru ocuparea celor 150 de posturi aprobate şi îmi doresc să existe candidaţi care să participe, să promoveze examenele şi să ajungă să profeseze în sistemul public de sănătate din judeţul Braşov.

Îi mulţumesc şi pe această cale domnului ministru Adrian-Ioan Veştea pentru demersul său menit să asigure o bună funcţionare a activităţii în sănătatea braşoveană”, a menţionat și preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică-Constantin Şerban.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe site-ul Consiliului Judeţean Braşov www.cjbrasov.ro, aici: https://cjbrasov.ro/la-propunerea-ministerului…/

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia