Home / Actual / Ciprian Sterpu, consilier local PNL Săcele: Despre transparență și responsabilitate

Ciprian Sterpu, consilier local PNL Săcele: Despre transparență și responsabilitate

Dragi săceleni, postez și aici un material personal ce va apărea și în publicația periodică a Primăriei Municipiului Săcele.

“Transparenţa decizională şi liberul acces la informaţia publică a cetăţenilor sunt valori de la care administraţia publică locală săceleană nu are voie să se abată nici măcar 1 secundă.

De fapt, în realitate, în multe zone şi situaţii, cele două valori de mai sus trebuie îmbunătăţite. Poate că una dintre cele mai importante întrebări pe care o ridică săcelenii este: “De ce?” cu formele ei variabile “De ce se întâmplă asta?” sau “De ce s-a luat această decizie?”.

Pornind de la ultima afirmaţie mi-am propus ca în partea a doua a mandatului meu de Consilier Local al Municipiului Săcele să susţin iniţiative ce vor creşte aceasta transparenţă decizională.

Prima propunere în acest sens am făcut-o deja în decursul anului trecut când am solicitat executivului Primăriei Municipiului Săcele ca TOATE solicitările săcelenilor ce au ca adresant şi Consiliul Local Săcele să ajungă şi în mapele de lucru ale consilierilor locali săceleni.

De ce? Pentru ca noi, consilierii locali – reprezentanţii comunităţii, să putem urmări atât modalitatea de soluţionare a cererilor dumneavoastră, cât şi eficienţa şi rapiditatea soluţionării.

O altă propunere, de această dată ceva mai nouă, are ca subiect situaţia străzilor din Săcele. Deşi avem deja un nomenclator al acestor străzi, în fapt – o simplă listă, propunerea mea merge mai departe.

Consider că orice persoană ar trebui să poată accesa următoarele informaţii despre orice stradă: denumirea, zona de impozitare, dacă este asfaltata sau nu, dacă are reţea de canalizare sau nu, situaţia completă a utilităţilor, distanţa medie până la prima staţie de transport în comun, distanţa medie până la prima grădiniţă şi şcoală generală.

Aici lista se poate completa cu eventuale propuneri venite din partea dumneavoastră, a săcelenilor.

Un alt subiect pe care mi-am propus să îl abordez alături de colegii din PNL Săcele este încadrarea străzilor în categoriile de impozitare A,B, C sau D. Aici, de-a lungul timpului, au fost multe observaţii venite dinspre săceleni ce ar trebui să se transforme în criterii ale unui regulament strict şi clar, în urma căruia o stradă să fie amplasată într-o anumită categorie de impozitare.

Să fim transparenţi şi corecţi faţă de săcelenii care plătesc taxe şi impozite locale. Să le respectăm muncă şi banii! Toate acestea sunt valori europene fără de care nu putem construi nimic temeinic la Săcele.

Am lăsat pentru final transparenţa aleşilor locali, în speţă a noastră, a consilierilor. Alegătorii săceleni au dreptul să ştie cum votează fiecare consilier în parte la şedinţele de Consiliu Local. Alegătorilor săceleni trebuie să li se faciliteze accesul în a afla cum votează fiecare consilier în parte.

De fapt, acest drept este stipulat în lege, deci nu trebuie decât să intrăm în făgaşul normal şi pe această zonă la Săcele.

Aşa vom deveni cu toţii mai aplecaţi asupra problemelor comunităţii în care trăim şi mai responsabili faţă de votul pe care îl dăm în Consiliul Local Săcele”

Ciprian Sterpu, Consilier Local al Partidului National Liberal

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia