Home / Actual / Certitudinile din sănătatea braşoveană: În 2020 a fost alocată suma-record de 59.300.000 de lei

Certitudinile din sănătatea braşoveană: În 2020 a fost alocată suma-record de 59.300.000 de lei

Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a prezentat recent, pe pagina sa de socializare, o situaţie detaliată privind modul în care cele şase spitale aflate în subordinea administraţiei judeţene îşi desfăşoară activitatea în această perioadă de criză sanitară, dar şi investiţiile încheiate sau aflate în desfăşurare în cadrul fiecărei unităţi spitaliceşti de interes judeţean.

Şeful administraţiei judeţene a precizat faptul că dacă sumele alocate spitalelor în perioada 2010-2015 au totalizat 39.996.000 lei, în perioada 2016-2020 valoarea totală a finanţării a ajuns la aproximativ 127.000.000 de lei, bani repartizaţi exclusiv din bugetul propriu al Judeţului Braşov.

Numai în acest an a fost alocată suma-record de 59.300.000 de lei, care reprezintă peste 30% din resursa financiară de care dispune autoritatea judeţeană în 2020.

Consideraţii de interes au fost făcute asupra proiectelor cu fonduri europene şi guvernamentale, implementate de CJ Braşov în domeniul sanitar, precum şi în privinţa noului spital regional care este imperios necesar să fie construit la Braşov.
„Astăzi ne găsim într-o etapă mult mai bună pentru o parte din unităţile medicale, dar nu este suficient. Alocăm sume importante, cheltuim mai mult de 30% din bugetul aflat astăzi la dispoziţia Consiliului Judeţean Braşov şi, cu toate acestea, putem spune că nu sunt lucruri atât de spectaculoase şi de vizibile.

De aceea, obligaţia noastră este de a construi un nou spital regional la Braşov. Din evaluările făcute, realizarea spitalului ajunge la peste 400 de milioane de euro, fonduri care în acest moment nu sunt la dispoziţia Consiliului Judeţean, nici a Primăriei Municipiului Braşov.

Din fericire, avem oportunitatea de a accesa fonduri prin Programul de Rezilienţă şi Recuperare al Uniunii Europene, pentru a construi de la zero o unitate medicală modernă şi adaptată vremurilor noastre, cu fluxurile corespunzătoare şi echipamentele medicale de ultimă generaţie pentru toate specialităţile.

Dar, pentru acest lucru, este foarte important ca demersul început de Primăria Municipiului Braşov în parteneriat cu Consiliul Judeţean să se materializeze începând cu anul viitor. (…) În calitatea mea de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov şi ţinând cont de faptul că am derulat proiecte investiţionale importante în decursul timpului, îmi doresc ca acest proiect să prindă contur în perioada următoare.

Este obligaţia generaţiei noastre de a construi un spital modern, care să corespundă tuturor necesităţilor şi exigenţelor actuale din punct de vedere sanitar”, a precizat şeful administraţiei judeţene.

Un material pe larg despre prezentarea făcută de preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea, poate fi accesat aici: https://site.judbrasov.ro/event_Certitudinile-din-s-n…  

Săcelean amendat de Poliția Locală: ”Cu adâncă durere în suflet, despre cum a murit azi reciclarea”

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia