Home / Actual / Cei mai buni săritori cu schiurile din lume revin la Râşnov în acest weekend – printre ei sunt și campionii noștri din Săcele

Cei mai buni săritori cu schiurile din lume revin la Râşnov în acest weekend – printre ei sunt și campionii noștri din Săcele

Federaţia Română de Schi-Biatlon anunţă că elita mondială a săritorilor cu schiurile revine în România, la FIS Ski Jumping Grand Prix de la Râşnov. Sportivii români vor intra în competiţie cu obiectivul de a acumula puncte care să conteze pentru calificarea la Jocurile Olimpice de iarnă.

Complexul Olimpic pentru Sporturi de Iarnă de la Râşnov de pe Valea Cărbunării va găzdui, în perioada 22-24 septembrie 2023, o nouă ediţie a competiţiei internaţionale de sărituri cu schiurile FIS Ski Jumping Grand Prix.

Aproape 100 dintre cei mai buni săritori cu schiurile din lume, din 17 ţări, vor intra în concurs, urmând să participe la două etape individuale, feminin si masculin, ce se vor derula pe parcursul celor trei zile ale competiţiei. Sportivii au obiectivul de a acumula puncte în ierarhia mondială, ce vor conta în stabilirea rankingului pentru calificarea la Jocurile Olimpice de iarnă.

Naţiunile care şi-au trimis sportivi în competiţia de la Râşnov sunt: Austria, Bulgaria, Canada, Elveţia, Finlanda, Germania, Italia, Japonia, Kazahstan, Norvegia, Polonia, România, Slovenia, Slovacia, Turcia, Ucraina şi Statele Unite ale Americii.

Din partea României participă, la feminin, Dana Haralambie, Alesia Mîţu, Diana Trâmbiţaş şi Delia Folea, iar la masculin, Daniel Cacina, Mihnea Spulber şi Andrei Feldorean.

În prezent, România ocupă locul 6 pe naţiuni la feminin şi locul 13 la masculin, în urma rezultatelor de la concursurile de Grand Prix din această vară, de la Courchevel, Franţa, şi Szczyrk, Polonia.

Daniela Haralambie s-a clasat pe locul 9 mondial în proba individuală la pe trambulina cu HS104 din cadrul competiţiei internaţionale de sărituri cu schiurile FIS Ski Jumping Grand Prix desfăşurată în Polonia, la Szczyrk. A fost pentru prima oară când sportiva obţine o clasare în top 10 individual, o premieră şi în istoria participării României la competiţiile internaţionale de acest calibru.

Cu totalul acumulat în cele 4 etape desfăşurate la Courchevel si Szczyrk, Dana se află pe locul 11 în clasamentul general al Cupei Mondiale de vară (Grand Prix).

Programul Cupei Mondiale de vară (Grand Prix) de Sărituri cu Schiurile, Râşnov (22-24 septembrie 2023)

Vineri , 22 septembrie
13.30 – Întâlnirea oficială a căpitanilor de echipă – fete
15:30 – Antrenament oficial 2 sărituri
17:00 – Calificări
20:30 – Întâlnirea oficială a căpitanilor de echipă – băieţi

Sâmbătă, 23 septembrie
11:00 – Concurs individual fete (Trial Round)
12:00 – Concurs individual fete (Prima Manşă)
Ceremonie de premiere
14.00 –Antrenament oficial băieţi (1 săritură)
15.00 – Calificări băieţi
16:15 – Concurs individual masculin (Prima Manşă)
Ceremonie de premiere

Duminică, 24 septembrie
11.00 – Concurs individual fete (Trial Round)
12.00 – Concurs individual fete (Prima Manşă)
Ceremonie de premiere
15:00 – Calificări băieţi
16.15 – Concurs individual băieţi (Prima Manşă)
Ceremonie de premiere

Intrarea pentru public este liberă. Competiţia de la Râşnov este prima din programul de toamnă şi va fi urmată de cele din Hinzenbach, Austria (30 septembrie – 1 octombrie) şi Klingenthal, Germania (7-8 octombrie), care încheie seria de Grand Prix-uri din 2023.

Organizarea în România, la Râşnov, a unor etape de Cupă Mondială a devenit deja o tradiţie, fie că vorbim despre sezonul de iarnă sau cel de vară. Spun cu mândrie că, în ultimii zece ani, ţara noastră se numără printre cele aproximativ 20 de ţări din lume care găzduiesc aceste etape de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile. Oamenii iubesc acest sport şi vin să se bucure de spectacolul de pe trambulină, creând de fiecare dată o atmosferă extraordinară. Ne bucurăm atât pentru faptul că sportivii noştri au ocazia să concureze la ei în ţară, cât şi pentru că iubitorii săriturilor cu schiurile pot vedea elita mondială a sportivilor la Râşnov. Avem mari speranţe pentru rezultate bune pe care sportivii români le vor obţine, având în vedere că primele etape din acest Grand Prix de vară au venit cu clasări excepţionale. Daniela Haralambie a reuşit să se claseze pe locul 9 în proba individuală de la Szczyrk (Polonia), o performanţă istorică, iar Daniel Cacina a punctat constant în trei etape din 4 şi a bifat chiar un record personal de puncte pe manşă: 113,9 de puncte pentru o săritură de 98 de metri, tot în Polonia. Aşteptăm aşadar cu multă nerăbdare această competiţie internaţională şi aşteptăm la Râşnov un număr cât mai mare de oameni care vor să se bucure de un spectacol sportiv la cel mai înalt nivel. În februarie, am avut peste 10 000 de spectatori şi sunt sigur că acum ne vom bucura de o audienţă cel puţin la fel de mare. Îmi doresc să spun însă că nimic din toate acestea nu ar fi posibile fără sprijinul Primăriei Râşnov, Consiliului Judeţean Braşov, al voluntarilor, partenerilor şi tuturor celor care ne sunt mereu alături în tot ceea ce înseamnă organizarea şi buna desfăşurare a acestor competiţii”, a declarat Puiu Gaspar, Secretar General al Federaţiei Române de Schi-Biatlon.

Evenimentul este organizat de Federația Română de Schi Biatlon, cu sprijinul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Agenția Națională pentru Sport, Consiliul Județean Brașov, Brațov Be.Live It și Primăriei Orașului Râșnov.

Sponsorii evenimentului sunt: Dexion Storage Solutions, Roeckl, Gravity, Groupama, Hotel EdelHouse, Olympus, Bom Expert, Bracoma, Gravity, Hotel Radson și Dino Parc Râșnov.

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia