Home / Actual / Ce vă ascunde PSD-ul? Primăria Municipiului Săcele a secretizat filmările şedinţelor de Consiliu Local!

Ce vă ascunde PSD-ul? Primăria Municipiului Săcele a secretizat filmările şedinţelor de Consiliu Local!

În ziua în care aflăm de la Euronews că din punct de vedere democratic România ocupă ultimul loc între ţările membre ale Uniunii Europene, partidul penalilor iubitori de amnistie şi graţiere instaurează dictatura şi la Săcele!

Printr-un abuz fără precedent în istora activităţii Consiliului Local Săcele, administraţia PSD interzice accesul la materialele video oficiale ale şedinţelor de lucru.

Practic le secretizeaza prin refuzul de a elibera copii ale inregistrarilor video ale sedintelor catre persoanele interesate asa cum spune Legea 544/2003, cea care reglementeaza liberul acces la informatie publica.

Legea Tăcerii instaurată în paşi!

Primul pas a fost interzicearea celor prezenti la sedintele de Consiliu Local Sacele de a filma sau fotografia fara acceptul conducerii Primariei Sacele.

Presedintele de sedinta din luna noiembrie, consiliera PSD Teonia Voicescu a precizat ca cetățenii care doresc să se înscrie la cuvânt trebuie să completeze formularele pentru protecția datelor cu caracter personal, iar interpelările se vor face după epuizarea ordinii de zi.

Totodată, consiliera Voicescu (PSD) anunța că filmare/înregistrarea ședinței sunt interzise, existând o înregistrare oficială a acesteia, iar persoanele interesate pot primi o copie la cerere (foto jos)

Mai mult decât atât, printr-un exces de zel nedemocratic, aceasta a interzis pe parcursul şedinţei de Consiliu Local dreptul cetăţenilor de a interveni la punctele discutate de pe ordinea de zi, acolo unde aceştia doreau să aducă completări sau informaţii!

De fapt, înregistrarea nu este “oficială”, este secretizată şi uneori nici nu există!

Însă surpriza a apărut în noul an, când la solicitarea consilierilor locali Ciprian Nitescu şi Ciprian Sterpu (ambii PNL) de a li se pune la dispoziție aceste înregistrări, Primăria Săcele se face că nu știe că înregistrarea a fost considerată „oficială” și răspunde că aceste înregistrări sunt „de lucru” și astfel nu va pune la dispoziție înregistrările video.

“Dacă lipsa de transpareță nu mai este demult o surpriză la Primăria Săcele sub conducerea PSD-ului, oare de unde se simte mai puternic mirosul de abuz: dinspre președintele de ședință care a interzis filmarea ședinței publice sau dinspre executiv care refuză să puna la dispoziția unui consilier înregistrările despre care s-a afirmat că se accesează în baza unei cereri?”, declara Ciprian Nitescu (PNL)

Ce va ascund PSD-ul şi Virgil Popa?

În campania electorală candidatul Virgil Popa promitea transparenţă maximă în administraţie, o minciună demascată de faptele cu iz dictatorial din Primăria Săcele, acolo unde atmosfera este sumbră.

Abuzul administraţiei PSD-ului merge atât de departe încât nici consilierii locali, aleşii săcelenilor, nu primesc materiale complete.

Un exemplu sunt cererile şi solicitările cetăţenilor ce sunt adresate şi consiliului local, acestea neajungând în mapele de lucru ale acestora.

Cum adresele către Consiliul Local sunt conform legii asimilate corespondenţei, această “ascundere” are un profind iz penal şi lansează întrebarea legitimă: “Ce ascunde Virgil Popa?”

Probleme financiare la Primăria Săcele? Anul 2019 începe cu întârzieri la plata salariilor

 

 

 

 

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia