Home / Actual / Carina Militaru a detronat-o pe Dana Haralambie și este noua campioană națională la sărituri cu schiurile. Podiumul este format doar din sportive din Săcele!

Carina Militaru a detronat-o pe Dana Haralambie și este noua campioană națională la sărituri cu schiurile. Podiumul este format doar din sportive din Săcele!

Carina Militaru este noua campioană după ce a reușit să le întreacă pe Daniela Haralambie, cea mai renumită sportivă din România la sărituri cu schiurile și pe Diana Trâmbițaș, de asemenea o săritoare foarte bună!

Toate cele 3 sportive provin din Săcele, o mândrie locală pentru tradiția săriturilor cu schiurile (foto jos)

La Râșnov, Carina Alexandra Militaru a avut un concurs dificil din cauza vântului.

„Nu am considerat că este un factor care m-ar putea dezavantaja, ci din contră. Diferența dintre locurile fruntase nu a fost foarte mare, dovada că întrecerea  a fost destul de strânsă. După mult timp de muncă am avut parte și de puțin noroc, de altfel un mentor și un om drag mie mi-a spus : “ Norocul ține cu aceia care muncesc”!”- spune Carina Alexandra Militaru.

Carina a început să practice acest sport la vârsta de 8 ani, datorită antrenorului Gheorghe Băilă, iar în acest moment Militaru se antrenează cu Florin Spulber, însă până anul acesta s-a antrenat cu Magdo Csaba.

Pentru sportiva din Săcele urmează Cupa Mondială din Norvegia, de la Lillehamer și Campionatul Mondial de juniori din Lahti, Finlanda.

Puteți citit întregul articol pe aimx.ro

foto cover: Daniel Maximilian-Milata

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia