Home / Actual / Caracatița roșie de la Săcele 2016-2020: Firmele (partea III)

Caracatița roșie de la Săcele 2016-2020: Firmele (partea III)

Cateva societati comerciale ce sunt controlate direct sau din umbra de pesedisti sau de intimi colaboratori de-ai primarului pesedist Virgil Popa profita de banul public si sunt bine infipte in bugetul local.

Toate folosesc o reteta a succesului patentata de PSD si anume folosirea contractelor din banii publici ca principala sursa de venituri in activitatea comerciala.

V-am prezentat pe larg in partea I-a si in partea a II-a aparitia si implicarea la Sacele a afaceristului Paris Miret, totul facut in stransa colaborare cu primarul Virgil Popa.

Acesta a inceput sa consume bani de la bugetul local sacelean inca din septembrie 2016 si continua sa faca asta si in prezent. Doar pandemia de COVID-19 le-a mai taiat din avant acestor beneficiari ai sistemului clientelar pesedist.

Mai intai a fost Ballroom Paris SRL si Energic Vik MV SRL … dar initiativa a fost preluata de aceleasi personaje cu o alta firma…

Apare For Nice Events SRL … tot cu Paris Miret in spate.

Așa cum a fost deconspirat de presa județeană, Paris Miret, colaboratorul fidel al lui Virgil Popa, se află în spatele firmei FOR NICE EVENTS SRL, vechea beneficiară, S.C. BALROOM PARIS SRL, fiind abandonată.

Astfel, pe parcursul anului 2018, S.C. For Nice Events SRL a primit prin atribuire directă nu mai puțin de 237.000 lei (doua miliarde, trei sute și sapte zeci de milioane lei vechi) pentru organizarea a 9 evenimente la Săcele. 

„Sântilia 2018” a fost cea mai costisitoare, respectiv 128.000 lei, sumă la care se adaugă încă 22.000 lei pentru un seminar care l-a avut ca subiect pe George Moroianu, eveniment organizat în vinerea premergătoare sărbătorii „Sântilia 2018”.

De altfel, „Sântilia 2018” a fost o sărbătoare mai scumpă cu aproape 25% comparativ cu evenimentul similar organizat în 2017.

În concluzie, afaceristul Paris Mireț a acaparat, prin intermediul S.C. For Nice Events SRL, toate evenimentele culturale din Săcele, de la aprinderea luminițelor de sărbători și manifestările organizate de 1 Iunie, până la evenimentele dedicate pensionarilor.

Iată întrega listă a evenimentelor, dar și sumele alocate din bugetul local la care cotizează săcelenii:

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia