Home / Actual / Campania de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie porneste si la Săcele

Campania de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie porneste si la Săcele

Primăria Municipiului Săcele, prin Direcţia de Asistență Socială, demarează campania de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie conform Legii nr. 226/2021 privind măsurile de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.

Începând cu luna octombrie 2021, Direcția Publica Asistenta Sociala, Serviciul Asistenta Sociala din Primăria Municipiului Săcele preia  cererile  și declarațiile pe proprie răspundere însotite de acte doveditoare pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței cu gaze naturale, energie electrica, combustibili solizi  si petrolieri, conform  LEGII 226/2021, pentru perioada sezonului  rece  noiembrie 2021 – martie 2022.

Actele se depun personal de catre titularul cererii, la sediul Directiei Publice Asistenta Sociala, Serviciul Asistenta Sociala din strada Mihai Eminescu nr. 4 (deasupra Casei Casatoriei), cam. 45 si cam 46.

Pot beneficia de acest drept familiile sau persoanele singure, cu domiciliul sau resedinta in municipiul Sacele, care realizeaza venituri nete lunare pe membru de familie de pana la 1386 lei .

DOCUMENTE NECESARE:

• Cerere si declaratie pe proprie raspundere pentru acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintei – formular tip.

• Copii dupa actele de identitate pentru toti membrii familiei care au acelasi domiciliu sau resedinta la adresa la care se solicita ajutorul, sau locuiesc si se gospodaresc impreuna, sunt inscrise in cartea de imobil si sunt luate in calcul la stabilirea cheltuielilor de intretinere a locuintei.

• Certificate de nastere pentru copiii minori sub 14 ani, C.I pentru minorii peste 14 ani.

• Adeverinta de la asociatia de proprieteri/locatari pentru persoanele care au domiciliul sau resedinta la adresa pentru care se solicita ajutorul, din care sa rezulte ca sunt luate in calcul la stabilirea cheltuielilor de intretinere a locuintei.

Acte din care sa rezulte calitatea titularului cererii, fata de locuinta pentru care solicita ajutorul. – proprietar : copie contract de vanzare – cumparare , – chirias : contract de inchiriere valabil la data depunerii, – imputernicit : imputernicire notariala din partea proprietarului locuintei sau titularului contractului de inchiriere.

Acte doveditoare privind veniturile nete lunare realizate de catre membrii familiei in luna anterioara depunerii cererii :

– adeverinta de salariu cu venitul net, inclusiv valoarea bonurilor de masa,

-adeverinta de la ANAF pentru persoanele care nu realizeaza venituri

– cupoane de pensie,

– cupoane somaj, extras cont somaj sau adeverinta de la AJOFM (luna anterioara depunerii cererii)

– decizie si cupon/extras cont indemnizatie pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 sau 3 ani (copil cu handicap)

– cupon/extras cont indemnizatii lunare pentru persoanele cu handicap,

– cupoane/ extras cont alocatii de stat pentru copii.

– cupoane/ extras cont alocatii pentru minorii dati in plasament familial sau incredintati spre crestere si educare.

– acte doveditoare ale veniturilor provenite din inchirieri, dividente, parti sociale, renta/subventie agricola,etc.

– pentru ajutorul de incalzire a locuintei cu gaze naturale

– factura de gaz

– ultima factura+ copie a contractului cu furnizorul – pentru ajutorul de incalzire a locuintei cu energie electrica

– factura de curent ultima factura+ copie a contractului cu furnizorul

– copie dupa cartea de identitate a vehiculului din care sa reiasa anul fabricării (dacă aveți în proprietate )

Solicitantii ajutoarelor pentru incalzirea locuintei sunt obligati sa consulte lista bunurilor care conduc la excluderea acordarii aceste forme de ajutor.( obligatoriu trebuie declarate depozitele bancare mai mari de 3000 lei)

Persoanele care detin in proprietate mai multe imobile si autoturisme sau un autoturism mai nou de 10 ani, nu pot beneficia de acest tip de ajutor.

mai multe informatii CLICK AICI!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

(VIDEO) Incendiu la ceas de seară în mijlocul cartierului Electroprecizia

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia