Home / Actual / Business: MULTITECH Săcele pariază pe roboții colaborativi

Business: MULTITECH Săcele pariază pe roboții colaborativi

Programarea ușoară, setarea rapidă, automatizarea flexibilă și siguranța sunt doar câteva dintre motivele pentru care tot mai multe companii apelează la roboți pentru automatizarea producției. 37.000 de procese de industriale sunt automatizate deja de coboții Universal Robots în toată lumea.

Conform raportului din 2018 al IFR (International Federation of Robotics), la nivel mondial, piața roboților industriali va crește cu 14% pe an, în următorii trei ani.

Această creștere nu este întâmplătoare și face parte din noul val al automatizării industriale, denumit și Industry 4.0. Desigur, roboții industriali există de multă vreme, nu e o surpriză pentru nimeni. Ce s-a schimbat totuși în ultimii ani poate fi simplificat și caracterizat prin 2 cuvinte: disponibilitate și flexibilitate.

Disponibilitate deoarece roboții industriali sunt mai la îndemână ca oricând. Până nu demult, doar marii industriași, cum ar fi cei din industria producătoare de mașini, aveau acces la automatizări complexe. Costurile au scăzut însă, iar evoluția tehnologică permite interacțiunea roboților direct cu operatorii umani, în condiții de siguranță totală.

Noile generatii de roboți colaborativi Universal Robots pot automatiza sarcini incredibil de diverse și de complexe, iar flexibilitatea lor nu se oprește aici. Dimensiunea redusă a roboților permite montarea lor în orice unitate de producție, iar programarea unui robot nu mai este nici pe departe procesul complicat pe care probabil îl bănuiți. În plus, revoluția industriala 4.0 își face simțită prezența: roboții sunt capabili să comunice cu celelalte sisteme de producție și să învețe din ceea ce fac.

Ne îndreptăm către o lume în care operatorii umani lucrează cot la cot cu colegii lor robotici, împărțind sarcini și optimizând în timp real procesele de producție.

Optimismul acestor cifre, beneficiile vizibile ale automatizări și tendința locală de a investi în liniile de producție i-a determinat pe cei de la Multitech să intre în parteneriat cu Universal Robots, unul dintre cei mai mari producători de roboți colaborativi din lume (coboți).

“Cei 11 ani de prezență pe piața de marcare și etichetare industrială din România ne-au învățat că industriile care implementează soluții performate, moderne și automatizate în procesul de producție, indiferent dacă este vorba de producția în sine, ambalare sau livrare, tind să câștige nu doar imagine, dar mai ales în eficiență, control de cost și performanță. Și având în vedere că scopul nostru declarat este de a ajuta dezvoltarea industriei românești, indiferent de ramură, colaborarea cu Universal Robots a venit ca o continuarea perfect normală și o dezvoltare naturală a portofoliului nostru de servicii și produse.” declară Melinda Török, manager Multitech.

De ce au atâta succes coboții Universal Robots?

Răspunsul stă în modalitatea în care coboții sunt concepuți pentru a împărți spațiul de lucru cu oameni:

  • Setup rapid – Un operator nepregătit, care vede pentru prima oară un cobot, are nevoie de mai puțin de o oră să despacheteze și să monteze un cobot Universal Robots.
  • Programare ușoară – Universal Robots dispune de tehnologie brevetată ce permite oricărui operator, indiferent de nivelul de experiență în programare să instaleze și să opereze rapid un cobot.
  • Automatizare flexibilă – Pe lângă spațiul restrâns pe care îl ocupă și greutatea mică, coboții Universal Robots sunt ușor de reimplementat în mai multe aplicații. Astfel, cobotul poate fi mutat de la un proces la altul rapid și ușor, chiar și în spațiile reduse ca dimensiuni.
  • Siguranță – Anumite linii de producție pot duce la rănirea accidentală a angajaților. 80% din miile de roboți din întreaga lume operează fără supraveghere de siguranță. Sistemul de siguranță al roboților Universal Robots este aprobat și certificat de TÜV (Asociația Germană de Inspecție Tehnică).

Ce aduce în plus Multitech?

Toate aceste beneficii, calitatea și viziunea orientată spre client, dar și gama largă de aplicații a acestor coboți se completează perfect cu strategia Multitech:

  • Consultanță de specialitate – Împreună cu inginerii și specialiștii Multitech se vor alege cele mai bune soluții de automatizare cu coboți, centrate nu doar pe nevoia de automatizare, dar și de control al costului.
  • Acoperire națională – Indiferent de poziția geografică a liniei de producție, Multitech deține o vastă rețea de puncte de prezentă ce nu implică doar puncte de vânzări ci și echipe de service.
  • Service în 24 h – În funcție de gravitatea problemei și costurile pe care le implică ea liniei de producție, Multitech intervine fie remote pentru a remedia problema, fie direct cu ajutorul echipelor de service.
  • Soluții de finanțare – Un capital de investiții poate fi obținut cu greu, de aceea împreună cu Multitech veți găsi cele mai potrivite soluții de finanțare a proiectelor de automatizare a liniilor de producție.
  • Testare gratuită – Beneficiile coboților Universal Robots pot fi testate direct pe linia dumneavoastră de producție, indiferent de aplicație.
  • Garanție extinsă – Mai multă siguranță și protecție a investiției în automatizare.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia