Home / Actual / Banca pentru Alimente Brasov colectează de Crăciun alimente neperisabile

Banca pentru Alimente Brasov colectează de Crăciun alimente neperisabile

De Crăciun brasovenii au ocazia să doneze alimente pentru persoanele în nevoie sau afectate de criza COVID-19

  • Banca pentru Alimente Brasov colectează de Crăciun alimente neperisabile pentru 5890 de persoane aflate în nevoie din județul Brasov, 117 din Covasna si 350 de persoane din Mures
  • Alimentele sunt donate de persoane fizice în magazinele Lidl din Brasov si Codlea în perioada 7-20 decembrie 2020
  • În primul an de activitate, Banca pentru Alimente Brasov a distribuit peste 170 de tone de alimente către 18000 de persoane aflate în situații vulnerabile sau afectate de criza COVID-19

Cu ocazia Sărbătorii Crăciunului, între 7 și 20 decembrie, Banca Regională pentru Alimente Brasov, organizează Colecta de Crăciun, în parteneriat cu Lidl România.

Colecta în magazinele partenere e singura ocazie pentru persoanele fizice să doneze alimente prin băncile alimentare către persoanele aflate în nevoie.

La ieșirea din magazin sunt amplasate cutii speciale, în care cetățenii pot dona produse neperisabile din categoriile semnalizate.

În județul Brasov se colectează alimente din 6 magazine: str Turnului nr.1,str. Carpatilor nr.44, str. A.I.Cuza nr.3, str.Spicului nr.5, str.Grivitei nr.5, si in Codlea, str. Lunga nr.32

Produsele care pot fi donate de către clienți sunt semnalizate la raft în magazinele Lidl participante. Aceste alimente fac parte din categorii neperisabile și nu necesită o temperatură specială de păstrare, precum: alimente de bază (ulei, făina, zahăr, orez, ingrediente de copt), conserve de legume, conserve de carne, conserve de fructe, paste făinoase, sosuri, lapte UHT (care se păstrează la temperatura camerei), produse de patiserie ambalate, biscuiți, cafea, ceai, dulceață și gemuri.

În 2019, rețeaua Băncilor pentru Alimente din România a organizat ediția pilot a campaniei de colectare de alimente, în parteneriat cu Lidl România.

Prin intermediul acesteia, clienții din 12 magazine Lidl din țară au putut dona alimente destinate persoanelor defavorizate, beneficiari ai rețelei, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Au fost strânse astfel 17,34 tone de alimente, ce au fost distribuite mai departe către aproximativ 7.000 de beneficiari finali.

În 2020, campania se va realiza în 80 de magazine Lidl din județele: Arad, Bacău, Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Iași, Ilfov, Maramureș, Neamț, Timiș și municipiul București.

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia