Home / Actual / ATENȚIE! Amenzi mari dacă faceți grătare unde nu trebuie. La fel și dacă lăsați mizerie în urma voastră.

ATENȚIE! Amenzi mari dacă faceți grătare unde nu trebuie. La fel și dacă lăsați mizerie în urma voastră.

Gratarele in aer liber se pot organiza doar in zone special amenajate si dotate cu utilitati necesare acestei activitati, iar persoanele care lasa gunoaie si tulbura linistea publica vor fi sanctionate.

Cei care nu respecta aceste reguli risca amenzi substantiale.

Asadar, potrivit reglementarilor in vigoare deja de doi ani, picnicurile trebuie sa se desfasoare doar in locuri special amenajate, aflate in administrare publica sau privata.

Administratorii acestor zone dedicate iesirilor in aer liber vor dota zona corespunzator, se vor asigura de curatenia ei si nu vor permite ridicarea constructiilor – altele decat cele temporare, defrisari sau alte interventii asupra naturii.

Atfel, spatiile de picnic vor cuprinde zone speciale pentru aprinderea focului. De asemenea, in acele locuri se vor regasi containere destinate colectarii selective a deseurilor si vor fi marcate corespunzator zonele destinate parcarii autovehiculelor.

Administratorilor zonelor de picnic care nu respecta aceste obligatii pot fi amendati cu pana la 50.000 de lei.

Totodata, potrivit actului normativ, cei care iau parte la picnicuri au obligatia de a arunca gunoaiele selectiv in locuri special amenajate. Daca nu respecta acest lucru, ei risca sa fie sanctionati cu o amenda cuprinsa intre 200 si 2.000 de lei.

Totodata, focul va fi aprins doar in locurile special amenajate si nu se va lasa nesupravegheat, amenda aplicata pentru nerespectarea acestor obligatii se ridica la 3.000 de lei.

O amenda cuprinsa intre 300 si 3.000 de lei este prevazuta pentru cei care nu pastreaza linistea in locurile destinate picnicurilor, dar si pentru cei care arunca pe jos mucuri de tigara.

7 persoane la spital după o încăierare în Gârcini

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia