Home / Actual / ArtByte – clubul de robotică din Brașov care aduce schimbări în lumea tehnologiei

ArtByte – clubul de robotică din Brașov care aduce schimbări în lumea tehnologiei

Echipa ArtByte, cu sediul în Brașov, este un club de robotică ce are în componență tineri pasionați de tehnologie și artă. În cadrul acesteia sunt inițiate diferite proiecte utilizând tehnologii de ultimă generație și ingeniozitatea individuală a membrilor. Scopul principal este de a deschide o nouă lume celor ce își doresc să fie imersați în aceste subiecte și de a le de ocazia să se dezvolte, să lucreze, să creeze.

“Nu poți spera să construiești o lume mai bună fără a perfecționa pe fiecare om în parte.” (Pagina de Facebook ArtByte).

Brașov, 16-17 noiembrie 2022

În cadrul Hackathonului GreenLife ediția a II-a, 4 membri Artbyte au obținut premiul al II-lea cu proiectul A.R.T.I.P. (Training în Realitate Augmentată pentru Personal Industrial). Aceștia s-au împărțit, având diferite roluri adecvate pentru a îndeplini task-urile acordate. Echipa este astfel formată din antreprenoarea Ciubotaru Nicoleta Geanina, designer-ul Munteanu Anca Elisabeta, programatorul Mihai Andrei și tester-ul Dănilă Mihai Bogdan.

Încă din prima zi a Hackathonului programul a fost intens și provocator. Pe parcursul a 4 ore a avut loc prezentarea evenimentului în detaliu, a mentorilor și a criteriilor de jurizare. În continuare, participanții au fost stimulați să-și prezinte ideile cât mai concis și atrăgător, în forma unui discurs și a unui poster. Acestea au avut un rol în formarea echipelor, fiecare persoană prezentă având ocazia să-și aleagă cea mai dorita tema de lucru.

A doua zi a reprezentat punctul culminant al evenimentului. Au fost acordate 4 ore membrilor să se cunoască între ei și mai ales, să-și cunoască mentorii. La baza alegerii acestora au stat nevoile diferite ale proiectelor, dintr-o gamă largă de subiecte. Ocazia de a pune întrebări și a primi răspunsuri profesionale a cizelat începuturile fiecărei echipe în tema aleasă.

În următoarele ore rămase, atenția a fost acordată prezentării temei. In PowerPoint, cu o structură definită și libertatea de a o face cât mai captivantă, echipele s-au întrecut între ele. Acest workshop a surescitat fiecare membru să se întreacă pe sine și timpul însăși pentru rezultatul dorit.

După o muncă dinamică, a venit și momentul așteptat de toți: prezentarea rezultatelor. Timp de aproximativ o oră juriul a ascultat, a întrebat și a notat observațiile esențiale pentru decizia finală. Fiecare proiect a fost unic, o îmbunătățire ce ar putea fi adusă vieților noastre, un nou job.

În final, juriul și-a spus decizia. Diplomele și premiile au fost acordate tuturor membrilor din echipă, fiecare plecând cu un sentiment plăcut de împlinire și fervoare de a participa și la alte sesiuni în viitor.

Iar asta nu este totul, echipa a reușit să se califice pe locul 2 din 15, dar să se și remarce în fața companiilor primind premiul de excelență din partea firmei ,,Spectromas”.

De la stânga la dreapta: Dănilă Mihai Bogdan, Mihai Andrei, Ciubotaru Nicoleta Geanina, Munteanu Anca Elisabeta

Posibilitatea de dezvoltare a fost aprinsă în inimile acestor studenți, dornici să se afirme în continuare. Dorința lor de a aduce tehnologia realitatea augumentată în lumina reflectoarelor ar putea ajuta milioane de oameni în propria carieră și ne dă speranța la un viitor în care lucrăm împreună cu tehnologia, pentru o viață mai împlinită.

Echipa A.R.T.I.P. caută să parcurgă programul “Innovation Labs” înspre dezvoltarea abilităților antreprenoriale, tehnologice și manageriale.

Structura programului în cadrul “Innovation Labs”

Testimoniale
„Mă bucur că am avut ocazia să lucrez alături de echipa ArtByte dar și fiindcă am avut oportunitatea de a înâlnii antreprenori din domeniu, care ulterior ne-au ajutat să ne dezvoltăm anumite skil-uri” (Ciubotaru Nicoleta-Geanina, Antreprenoare)

“Sunt plăcut satisfăcut de rezultatele noastre, dar noi nu ne vom opri aici. Abia aștept să văd cât de departe ajungem. Întro zi, curând, toată lumea ne va ști numele.” (Mihai Andrei, Programator)

“Sunt sigur că proiectul nostru poate să influențeze foarte multa lume și că o să ajungă atât în mâinile companiilor industriale, cât și în uzul de zi cu zi al oamenilor.” (Dănilă Mihai Bogdan, Tester)

“Îmi doresc să ajungem cât mai departe, să nu ne oprim și să cucerim cât mai multe domenii. Putem face o diferență pozitivă în viețile oamenilor!”(Munteanu Anca Elisabeta, Designer)

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia