Home / Actual / Are 17 ani și a ținut deja un discurs în fața Comisiei Europene. David Șolga a fost câștigătorul român al concursului european de traducere ”Juvenes Translatores”, organizat de Bruxelles

Are 17 ani și a ținut deja un discurs în fața Comisiei Europene. David Șolga a fost câștigătorul român al concursului european de traducere ”Juvenes Translatores”, organizat de Bruxelles

Are 17 ani și a ținut deja un discurs în fața Comisiei Europene.

Este vorba despre un elev de la de la Liceul ”George Moroianu” din Săcele, câștigător din partea României al Concursul european de traducere.

Anul acesta au fost înscriși 3.000 de participanți, din 27 de țări și doar cinci elevi au obținut dreptul de a se adresa Comisiei.

David Șolga a fost câștigătorul român al concursului european de traducere ”Juvenes Translatores”, organizat de Bruxelles.

Profesoara de Engleză este cea care l-a remarcat pe David, încă de la intrarea în liceu și l-a convins să meargă la diferite concursuri și olimpiade.

Elena Bucurenciu, profesoară de Engleză: Mi-am dat seama încă din primele ore că David este un copil special, din punct de vedere lingvistic. Mi-am putut da seama din primele teste că David stăpânește foarte bine structurile gramaticale, ceea ce e o raritate.

David Șolga, câștigătorul concursului european de traducere: O vedeam pe mama că știe engleză și mie mi se părea extraordinar, limbă așa străină, cum să o înveți. Și am spus că trebuie să o învăț și eu, trebuie măcar să o egalez. Mie mi se părea că ea știe extraordinar de multe. M-a învățat ea un pic, apoi la grădiniță, iar în clasele primare am avut o profesoară de care mi-a plăcut foarte mult, pentru că ne recompensa de fiecare dat[ cu ștampile.

David își dorește să… Citeste stirea intreaga pe euronews.ro

sursa euronews.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia