Home / Actual / Apare un nou cimitir la Săcele pe Valea Largă! Dar nu este pentru oameni.

Apare un nou cimitir la Săcele pe Valea Largă! Dar nu este pentru oameni.

Saceleanul Moraru Ciprian Rares s-a gândit să investească într-o afacere mai puţin obişnuită. Acesta se pregăteşte să facă un cimitir pentru animale, chiar aici, in Sacele, la 2 pasi de Brasov.

Momentan, omul de afaceri are terenul şi este în faza de întocmire a dosarului şi autorizare. suprafata în cauză are 2.600 de metri pătraţi şi ar ajunge, după calculele saceleanului pentru un număr de 1700-2.000 de morminte pentru animale.

Deşi în cazul celorlalte afaceri, Moraru Ciprian Rares analizează lucrurile destul de serios, în cazul acestui business, acesta a sărit peste calculul costuri-beneficii. Asta pentru că, spune el, este vorba despre o investiţie de suflet.

„Eu am șase copilaşi blănoşi şi cu codiţă. Îi iubesc mai mult decât pe mine însumi. Intenţionez să mă mut la curte şi să adopt mai mulți. Ideea că pot pierd la orice oră un sufleţel mă pune în gardă permanentă. Şi m-am gândit că este mai bine să înfiinţez cimitirul ,,Inima Calatoare”, unde oricine poate să îşi viziteze îngeraşii când vor ei. În principiu vreau ca aceste suflete nevinovate să poată fi comemorate cum se cuvine”, a precizat Moraru Ciprian Rares.

Acesta are momentan șase câini şi trei pisici, însă vrea ca atunci când se va muta la curte să adopte mai multe animale fără stăpân. Mai mult, cimitirul care va lua naştere lângă Brașov
Mai precis în Săcele pe str Valea larga.

150 de euro locul de veci

Deşi nu a făcut un calcul costuri-beneficii, un cimitir pentru animale pare să fie o afacere profitabilă, dacă luăm în calcul cererea, dar şi sumele pe care le cer alţi administratori de cimitire pentru animale.

Astfel, un loc de veci costă 150 de euro, la care se adaugă şi o taxă anuală de 100 de lei pe semestru, pentru întreţinerea aleilor, mobilier urban şi curăţenie.

La un calcul simplu, 700 de locuri de veci aduc un venit de 105.000 de euro, iar 1.000 de locuri de morminte cresc suma la 150.000 de euro.

Momentan, săcelenii și brașovenii care îşi pierd animalele de companie au o singură variantă: să ducă trupurile patrupedelor la crematoriu, prin intermediul societăţii de salubritate.

O parte din ei ar prefera totuși să îngroape animalul de companie şi să poată să-i viziteze mormântul.

foto cover cu caracter informativ

Eveniment rutier la Săcele pe ocolitoare (FOTO)

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia