Home / Actual / Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav: Vești încurajatoare despre sosirea Fly Lili, cursele Wizz Air și programul de 24 de h

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav: Vești încurajatoare despre sosirea Fly Lili, cursele Wizz Air și programul de 24 de h

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, Todorică-Constantin Șerban, președintele Consiliului Județean Brașov, dă vești încurajatoare despre Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav (AIBG/GHV).

„În acest an vom începe să simţim avantajul imens de a dispune de această facilitate aeroportuară, prima realizată în România în ultima jumătate de secol”, spune șeful administrației județene, argumentând cu pregătirile pe care le face CJ pentru venirea operatorului Fly Lili și speranța că Wizz Air va deschide alte destinații, pe lângă Londra și Dortmund.

La acestea adaugă cursele charter, zborurile militare și pregătirile, împreună cu ROMATSA, pentru extinderea programului de funcționare la 24/24

„Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav este poarta noastră deschisă spre zările albastre, este calea cea mai rapidă prin care judeţul Braşov şi locuitorii săi pot fi conectaţi cu Europa.

Sunt convins că în acest an vom începe să simţim avantajul imens de a dispune de această facilitate aeroportuară, prima realizată în România în ultima jumătate de secol.

De ce spun asta? Deoarece ne pregătim pentru venirea pe Aeroportul Braşov a operatorului Fly Lili care va aduce zboruri zilnice spre destinaţii mult dorite de braşoveni, aşteptăm cu nerăbdare charterele de vacanţă programate din luna mai până la sfârşitul lunii septembrie şi suntem încrezători că vom avea şi alte conexiuni aeriene asigurate de compania Wizz Air.

La cursele de linie şi cele charter adăugăm zborurile militare desfăşurate pe Aeroportul Braşov, care sunt din ce în se mai prezente în condiţiile climatului politic marcat de războiul din Ucraina. Să nu uităm că la Cincu activează Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” şi chiar zilele trecute am putut asista la aterizarea şi decolarea unei aeronave Airbus A400M care a asigurat transportul unor militari NATO”, spune presedintele CJ Brasov

În paralel, împreună cu conducerea AIBG şi cu partenerii de la ROMATSA şi Autoritatea Aeronautică se pregătește extinderea programului de funcţionare, astfel încât să se ajungă în cel mai scurt timp posibil la un program zilnic de 24 de ore.

„Am alocat Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav 23.728.000 lei în bugetul pe 2024, fonduri din care asigurăm atât funcţionarea Regiei Autonome care îl administrează, cât şi investiţiile necesare bunei desfăşurări a activităţii, aşa cum este achiziţionarea unei autospeciale de deszăpezire/ degivrare care va intra în funcţiune în sezonul de iarnă 2024-2025. Totodată, realizăm două documentaţii tehnice extrem de importante pe termen mediu, respectiv studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice pentru clădiri și infrastructură anexe la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav şi pentru construirea unui parc fotovoltaic în proximitatea terminalului”. a mai spus Tudorica Serban.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia