Home / Actual / Abordare ignorantă a PSD-ului în cazul pestei porcine! Fermierii mici şi gospodarii nu vor mai putea creşte porci în regim independent

Abordare ignorantă a PSD-ului în cazul pestei porcine! Fermierii mici şi gospodarii nu vor mai putea creşte porci în regim independent

SRI, anunță chiar senatorul PSD Claudiu Manda, a dat 132 de informări cu privire la pesta porcină din 2016 până acum.

Acestea au fost ținute secret, au fost ignorate de PSD și nu au fost popularizate la nivel național, așa cum ar fi trebuit având în vedere puternicul impact social al măsurilor.

Acum vine și bomba pentru fermierii mici si gospodarii ce se află în pericolul iminent de a le fi interzis dreptul de a crește porci.

Un document desecretizat de la final de august, intrat în posesia agrointeligenta.ro vorbește despre posibilitatea sacrificării porcilor din gospodăriile particulare, sub stricta supraveghere a medicilor veterinari.

Până aici totul OK! Însă gospodarilor li se va interzice repopularea, deci nu vor mai putea crește în condiții independente porci.

Aceste măsuri sunt luate în special în zonele adiacente marilor combinate de creștere a porcilor din România, pe principiul protejării acestora cu o zonă tampon de minim 10 km fără porcine crescute în sistem independent.

O măsură gravă, ce va arunca în aer atât preţurile cărnii de porc, cât și calitatea acesteia!

 

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia