Home / Actual / O investiție de peste 36 de milioane de lei a transformat barajul Tărlung în cel mai mare lac de acumulare împrejumuit

O investiție de peste 36 de milioane de lei a transformat barajul Tărlung în cel mai mare lac de acumulare împrejumuit

Apele Române au investit suma de 36,37 mil.lei, din care 10,50 mil lei sunt fonduri rambursabile de la BDCE și astfel au fost finalizate lucrările de supraînălțare a barajului Săcele de pe râul Tărlung 

Lucrările au fost recepționate și puse în funcțiune încă de la sfârșitul anului trecut, iar prin execuția lucrărilor de supraînălțare, actuala capacitate a lacului de acumulare aproape că s-a dublat, crescând de la 18,3 milioane de metri cubi de apă până la 28 milioane de metri cubi.

În acest moment lacul Tărlung este cel mai mare lac de acumulare împrejmuit din ţară, cu o suprafață de 145 ha.

Investiţia vine în primul rând în sprijinul celor peste 600.000 de locuitori, care se confruntă de mulţi ani cu problema accesului la apa potabilă.

Este vorba despre locuitorii municipiului Brașov și localității Săcele, dar și a localităților limitrofe, pentru care acumularea Săcele reprezintă principala sursă de alimentare cu apă.

Un bărbat ce nu avea permis, oprit de polițiști pe strada Tărlungului din Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia