Home / Actual / 7 și 8 martie: 2 vizite ale reprezentanților Clubului Lions la Christiana – Căminul de Bătrâni Dr. Teofil Mija din Sacele

7 și 8 martie: 2 vizite ale reprezentanților Clubului Lions la Christiana – Căminul de Bătrâni Dr. Teofil Mija din Sacele

Primavara este despre renastere, reinnoire, bucurie si despre a creste impreuna indiferent de vreme si de vremuri.

În aceste doua zile reprezentantii Clubului Lions au ales să fie prezenți la AFMC Christiana – Caminul de Batrani Dr. Teofil Mija din Sacele.

Prin Lions Club Brașov, membru District 124 Romania, a cărui președinte în acest an este PDG David Istvan, acestia au oferit pe 7 martie, consultatie de specialitate optometrică si ochelari de citit, pentru batranii din cadrul acestui Caminul de Batrani, alaturi de compania Lovely Looks Optica Medicala Braşov, reprezentata de Nicoleta Miclea, Cristina Popescu si Robert Csaki.

In aceasta campanie au fost consultați un numar de 27 bătrâni.

Pentru un număr de 19 persoane au fost stabilite dioptriile ochelarilor, ramele de ochelari si lentilele oftalmice, iar pentru un număr de 4 persoane a fost necesară o programare la cabinetul de Optică Medicală si Oftalmologie Lovely Looks, pentru o consultație generală oftalmologică cu topografie corneana, pahimetrie, tensiune intraoculară şi fund de ochi.

De 8 martie, de ziua femeii, Lions Club Brașov a oferit doamnelor care locuiesc in acest camin de batrani, un coafor mobil format din doamnele coafeze care s-au oferit voluntar Dumitrache Lidia si Benedek Eva, precum si flori si pachete cu fructe.

”Am vazut in ochii acestor femei bucurie si lacrimi, recunostinta si dorinta de a fi impreuna. Marturisesc totodata ca am fost placut impresionata de puterea, daruirea, rabdarea si profesionalismul cu care isi fac treaba cadrele din acest camin de batrani.

In fiecare zi, ori de cate ori avem prilejul, ne investim timpul, talentele si resursele in comunitatile in care traim, muncim si deservim.

Credem cu tarie, ca nu exista provocari care nu pot fi depasite atunci cand ne unim fortele pentru a face bine, a reconstrui si a merge mai departe”, spune Cristina Popescu – Lions BraȘov

Reamintim ca membrii Lions din intreaga lume se reunesc in jurul a cinci cauze globale importante: ocrotirea vederii, combaterea foametei, ocrotirea mediului inconjurator, combaterea cancerului pediatric si combaterea diabetului.

Aceste idei au rezultat din actiuni cu impact direct, sustinute de dorinta de a darui ajutor si incredere oamenilor care, intr-un moment al vietii, au nevoie sa fie sprijiniti sa mearga mai departe.

Cateva date despre Căminul de Bătrâni Dr.Teofil Mija din Sacele

Acest camin este funcţional din anul 2000 si asigură în prezent găzduirea şi îngrijirea unui număr de 75 persoane vârstnice (15 reprezintă cazuri sociale) de pe tot cuprinsul țării.

Are si o curtea interioară amenajată cu un foişor unde acesti oameni îşi petrec timpul, în zilele însorite. În capela Căminului se oficiază periodic slujbe religioase iar în club se desfăşoară activităţi socio-culturale şi recreative.

Căminul de Bătrâni Dr.Teofil Mija asigură beneficiarilor, în sala de recuperare socio-medicală special amenajată la al doilea nivel al clădirii, activități și terapii de recuperare/ reabilitare funcțională,în scopul menținerii sau ameliorării autonomiei funcționale a acestora: kinetoterapie, masaj somatic/reflexogen, gimnastică medicală, de întreţinere şi de relaxare.

Aceste activități sunt prestate de doi kinetoterapeuți, putând participa voluntarii și studenții care efectuează stagii de practică și voluntariat în Cămin.

Restaurant Old Europe Inn din Săcele – Meniul pentru săptămâna 8-11 Martie

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia