Home / Actual / 2017, 2018 și 2019! 3 ani cu servicii de salubritate ”perfecte” la Săcele. Cel puțin așa consideră Primăria!

2017, 2018 și 2019! 3 ani cu servicii de salubritate ”perfecte” la Săcele. Cel puțin așa consideră Primăria!

Un răspuns al Biroului Administrativ din cadrul primăriei Săcele venit în urma unei solicitări scoate la iveală o situație cel puțin bizară.

Din punct de vedere administrativ, serviciile de salubritate oferite de prestator la Săcele sunt în parametrii normali și respectă în totalitate contractul de delegare a gestiunii gunoiului.

Astfel, conform răspunsului, în perioada 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2019 nu au fost identificate abateri ale concesionarului serviciului public de salubrizare si deszăpezire de la prevederile Contractului de Delegare a Gestiunii Serviciului Public de Salubrizare din Municipiul Săcele care să necesite aplicarea unor amenzi (contravenţii).

Mai simplu spus, ZERO amenzi pentru proasta sau slaba gestionare atât a salubrizării orașului, cât și a deszăpezirii.

Acestă ”dolce vita” a administrației actuale întră în contradicție cu opinia săcelenilor

Într-un sondaj online de pe pagina Săceleanul.ro, peste 450 de persoane au răspuns la întrebarea: “Cum apreciați serviciile de salubritate la nivelul Municipiului Săcele? 

83% din votanți, 373 persoane au răspuns negativ, alegând varianta “Lasă de dorit”.

De cealaltă parte, 17%, adică 77 persoane au votat varianta “Sunt mulţumit”.

Sigur, întrebarea principală rămâne: ”Dacă primarul este mulțumit, ce mai contează ce spune comunitatea?” Sau reformulăm: ”De ce este primarul atât de mulțumit, din moment ce săcelenii au o altă percepție?”

În decembrie 2019, prestatorul a primit un ”cadou” de la Virgil Popa

2 ani și jumătate a fost prelungit contractul de Delegare a Gestiunii Serviciului Public de Salubrizare din Municipiul Săcele, un contract început în 8 decembrie 2014 și ce urma să expire în decembrie 2019.

Administrația de la Săcele s-a declarat atunci mulțumită cu modalitatea în care se desfășoară activitatea de salubrizare pe raza municipiului, “premiind” prestatorul cu încă 2,5 ani de contract, deși (așa cum am arătat mai sus) săcelenii și-au manifestat în nenumarate rânduri obiecțiile față de cum se prestează acest serviciu.

Cei 2,5 ani nu au fost aleși la întâmplare. Ei sunt termenul legal maxim cu care se putea prelungi acest contract.

O nouă licitație, una organizată la timp, ar fi adus la masă și alți competitori de pe piața, lucru “evitat” deocamdată prin această prelungire automată.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea prelungirii valabilității Contractului de Delegare a Gestiunii Serviciului Public de Salubrizare din Municipiul Săcele prin Concesiune nr. 92/08.12.2014 a fost propus chiar de primarul Virgil Popa.

Deși argumentul prelungirii a fost că nu s-a întocmit documentația necesară unei noi licitații, nici acum, 9 luni mai târziu, acest lucru nu s-a întâmplat.

2 străzi din Săcele rămân fără curent electric mâine

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia