Home / Actual / 2 intervenții în 2 zile pentru salvamontiștii săceleni în Piatra Mare

2 intervenții în 2 zile pentru salvamontiștii săceleni în Piatra Mare

O nouă intervenție în Piatra Mare a echipei Salvamont Săcele a fost necesară joi, după ce și miercuri, cu o zi inainte, aceștia au fost solicitați să intervină.

O turistă de 30 de ani, venită în concediu în Brașov împreună cu familia, a suferit două plăgi deschise la tibie în urma unei căzături pe traseul spre Canionul 7 Scări.

Persoana a fost predată ambulanței SMURD, care a preluat-o pentru a i se acorda primul ajutor la Spitalul Județean de Urgențe.

Miercuri, salvamontiștii au avut altă intervenție în aceeași zonă. A fost vorba tot de o turistă accidentată, de data aceasta cu fractură la mână după o căzătură.

Reprezentanții Salvamont Săcele trag un semnal de alarmă: chiar dacă traseul Dâmbu-Morii – 7 Scări este considerat un traseu ușor, turiștii sunt atentionati că este totuși un traseu montan care necesită atenție în anumite zone și un minim echipament, în special încălțăminte specifică pentru drumeții.

O investiție de peste 36 de milioane de lei a transformat barajul Tărlung în cel mai mare lac de acumulare împrejumuit

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia