Home / Administratie / Problema cainilor vagabonzi ramane fara solutie in Sacele

Problema cainilor vagabonzi ramane fara solutie in Sacele

geczigellertUn grup de săceleni din cartierul Ştefan cel Mare s-a întâlnit joia trecută cu viceprimarul municipiului Geczi Gellert. Întâlnirea a avut loc la  invitaţia locuitorilor din cartier, aceştia fiind nemulţumiţi de o serie de probleme ale zone, în special de cea a câinilor vagabonzi. Săcelenii spun ca pur şi simplu nu mai au curajul să meargă pe stradă din cauza câinilor vagabonzi, chiar şi atunci când ies din casă până la magazin, ei se tem pentru siguranţa proprie. Aceştia s-au plâns de faptul ca unii vecini dau mancare câinilor şi nimeni nu le face nimic. Probleme mari au şi părinţii ce trebuie să se învoiască de la serviciu pentru a-şi conduce copiii în siguranţă la şcoală sau la grădiniţă din cauza câinilor agresivi.

Viceprimarul Geczi Gellert a explicat faptul că Primăria Săcele nu are destule fonduri pentru un adăpost de câini, iar singura speranţă rămâne  construirea adăpostului de la Codlea. Finalizarea acestui adapost întarzie, problema fiind că dintre toate localităţile asociate, doar Săcele, Raşnov şi Codlea au plătit suma de bani prevăzută în contractul de asociere, celelalte localităţi contribuind cu mai puţin. Geczi Gellert a mai menţionat şi faptul ca, în momentul de faţă, singurul serviciu de ecarisaj autorizat în judeţul Braşov este cel al Municipiului Braşov, dar acesta presteaza servicii doar în zona administrativă a oraşului Braşov.

În final locuitorii au obţinut promisiunea că în Consiliul Local Săcele se va discuta posibilitatea amendării celor care dau mâncare la câini.

de Paul Szasz Sebes