Home / Actual / Prefectul Brasovului vrea să mute elevii din Gârcini la alte scoli din Săcele

Prefectul Brasovului vrea să mute elevii din Gârcini la alte scoli din Săcele

mohaciBraşovul are un plan de măsuri pentru incluziunea rromilor, în conformitate cu Strategia Guvernului României pentru perioada 2015-2020. Planul a fost elaborat de Biroul Judeţean pentru Romi din cadrul Prefecturii, care a analizat prevederile actului normativ emis de Guvern, dar a consultat şi instituţiile publice implicate. Direcţiile de acţiune prevăzute în document sunt Educaţia, Ocuparea forţei de muncă, Sănătate, Locuire şi mică infrastructură şi Cultură.

Grupul mixt de lucru a aprobat un plan judeţean de măsuri, prefectul Mihai Mohaci (foto sus) anunţând faptul că  după sărbătorile de Pasti va stabili întâlniri cu primarii localităţilor în care există comunităţi de romi.

Vom începe cu municipiul Săcele, unde mai avem de rezolvat probleme legate de infrastructura şcolară. La şcoala Gimnazială nr. 5 din Gârcini învaţă aproximativ 1.500 de elevi, cursurile desfăşurându-se în trei schimburi. Cred că pe termen scurt am putea rezolva această problemă prin transportarea unor elevi de la această unitate la o altă şcoală din localitate, unde este suficient spaţiu. De asemenea, tot în acest cartier va trebui să vedem ce facem cu situaţia juridică a terenurilor pe care sunt construite unele case”

a punctat prefectul Braşovului.

sursa: bzb.ro