Home / Actual / Istoria primei trambuline de schi sărituri din Săcele

Istoria primei trambuline de schi sărituri din Săcele

Majoritatea săcelenilor ştiu de trambulinele de pe Valea Largă şi de perioada frumoasă când sportivii săceleni, bine instruiţi şi bine pregătiţi, dominau categoriile de vârsta la sărituri cu schiurile din România.

Şi dacă soarta trambulinelor de pe Valea Largă din Săcele nu a fost una frumoasă, acestea aflându-se într-o avansată stare de degradare, din fericire încă avem sportivi săceleni, la fel de bine instruiţi şi de pregătiţi care domina în continuare competiţiile naţionale şi încep pas cu pas să obţină şi rezultate şi în competiţiile internaţionale.

Dar unde a fost construită prima trambulină din Săcele? Au fost cele de pe Valea Largă primele?

Ei bine, nu! Prima trambulină a fost construită în zona Bunloc, pe o structură de lemn, gândită de un localnic pe nume Nicolae Olariu. Foto jos cu această trambulină!

Startul lucrărilor a fost dat în 1930, lucrările au durat 3 ani, fiind finalizate în 1933.

De altfel, un an mai târziu în 1934 a şi avut loc primul concurs de sărituri cu schiurile aici, la Săcele, în Bunloc (sau Bolnoc, cum îi spun localnicii).

Până la proba că undeva în România a existat o trambulină înainte de 1934, vom spune că la Săcele a fost construită prima şi că tot aici, în zona celor 7 sate, a fost organizat şi primul concurs de schi sărituri.

Avem tradiţie! S-o continuăm!

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply