Home / Actual / Care sunt noii parlamentari ai Brașovului

Care sunt noii parlamentari ai Brașovului

Senatorii şi deputaţii de Braşov şi-au ridicat certificatele de investitură. Decanul de vârstă este social-democratul Mihai Mohaci, iar liberalul Gabriel Andronache este cel mai experimentat în activitatea legislativă.

Nouă dintre cei 13 parlamentari de Braşov au primit, sâmbătă, de la preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Braşov, judecător Alina Camelia Tocanie, şi de la directorul adjunct al Autorităţii Electorale Permanente – Filiala Centru, Claudiu Petra, certificatele doveditoare ale alegerii în funcţia de senator sau deputat.
La eveniment a participat şi prefectul judeţului, Ciprian Băncilă, care, înainte ca aleşii să-şi primească documentele, le-a urat succes în mandatul 2016-2020, mai spunând că „sperăm ca noii parlamentari să lucreze pentru comunitatea braşoveană, pentru proiectele importante ale judeţului, aeroport sau autostradă”.
Certificatele de parlamentar au fost ridicate de noii deputaţi Mara Mareş (PNL), Gabriel Andronache (PNL), Mihai Popa (PSD), Viorel Chiriac (PSD), Roxana Mînzatu (PSD), Mihai Mohaci (PSD), Ambrus Izabella (UDMR) şi Remus Borza (ALDE), precum şi de senatorul Mihai Dunca (PSD). De la eveniment au lipsit Florin Orţan (senator PSD), Daniel Zamfir (senator PNL) şi cei doi parlamentari ai USR, deputatul Tudor Benga şi senatorul Allen Coliban.

Cel mai tânăr ales e din Braşov
Liberalii braşoveni vor fi reprezentaţi în Parlamentul României de doi deputaţi şi un senator.
La cei 24 de ani, Mara Mareş, fiica consilierului judeţean Ioan Mareş, este cel mai tânăr parlamentar al Braşovului, chiar şi al României. Mara Mareş este absolventă a Liceului St. Clare’s, Oxford (Marea Britanie) şi a Facultăţii de Studii Europene şi Internaţionale, din cadrul King’s College, University of London. Până la obţinerea mandatului în Camera Deputaţilor, tânăra deputată a urmat stagii de practică în diferite instituţii.
Celălalt deputat al PNL este Gabriel Andronache, la al treilea mandat fiind cel mai experimentat parlamentar de Braşov. Gabriel Andronache, de profesie jurist, este deputat în Parlamentul României din 2008. În perioada 2004 – 2008 a fost viceprimar al Braşovului. A fost membru al PNL, apoi a plecat în PDL, după care, în anul 2012, s-a întors în PNL.
Deputat în Colegiul uninominal Făgăraş, Daniel Zamfir este, după alegerile parlamentare din 2016, senator PNL de Braşov. Noul senator este iniţiatorul Legii dării în plată.
După ce a primit certificatul, noul deputat PNL Mara Mareş a precizat că rezultatul obţinut la alegeri este sub aşteptări şi a încercat să ofere şi câteva explicaţii în acest sens: „Probabil că modul în care a fost organizată campania nu a corespuns aşteptărilor oamenilor. Este păcat că nu am intrat mai mulţi în Parlament. De acum încolo, va trebui să ne repliem”. În ceea ce priveşte rezultatele obţinute de PNL la Făgăraş, Mara Mareş a afirmat că nu este în măsură să le comenteze. „În ceea ce mă priveşte, cred că alegătorii au considerat că nu am experienţă”, a menţionat Mara Mareş. Noua deputată de Braşov a mai spus că un obiectiv al ei va fi unificarea tuturor informaţiilor privind facilităţile sau axele de finanţare pentru tinerii antreprenori, într-o singură platformă online.

CONCURS – câștigă o invitație dublă la Paradisul Acvatic

Viorel Chiriac, „veteranul PSD”
În legislativul 2016-2020 vor fi patru deputaţi şi doi senatori social-democraţi. Primul pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor a fost Mihai Popa, de profesie avocat. El a fost şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, în mandatul 2012-2016. După alegerile locale din iunie 2016 a fost consilier judeţean. În prezent, Popa este secretar executiv al PSD Braşov.
Senator începând din 2012, Viorel Chiriac este acum deputat. Pentru o scurtă perioadă, în primăvară, a fost preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene a PSD, de la demisia fostului preşedinte Constantin Niţă, până la numirea pe acest post a lui Mihai Mohaci.
Singura femeie trimisă de social-democraţi în Parlament este Roxana Mînzatu, consilier judeţean după alegerile locale din luna iunie. Ea a mai fost subprefect al Braşovului, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, apoi preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice. De 12 ani lucrează în domeniul fondurilor nerambursabile.
Fostul prefect al Braşovului, Mihai Mohaci, a devenit consilier judeţean după alegerile locale din luna iunie a acestui an. Pe lista iniţială a candidaţilor PSD pentru Camera Deputaţilor, el a fost pus pe poziţia a 9-a, însă conducerea centrală a partidului a operat unele modificări, trecându-l pe poziţia a 4-a, loc ocupat iniţial de şefa Inspectoratului Şcolar al Judeţului Braşov, Ariana Bucur. Mihai Mohaci a mai fost preşedinte al OPC Braşov, iar în anul 2008, pentru o scurtă perioadă, senator, fiind numit în locul lui Otilian Neagoe. La cei 59 de ani, Mihai Mohaci este decanul de vârstă al echipei de parlamentari de Braşov.
În Senatul României, PSD Braşov are doi reprezenanţi. Marius Dunca este preşedintele Organizaţiei Judeţene a partidului. El a fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, fiind demis după tragedia de la „Colectiv”. După alegerile locale din luna iunie, a fost ales consilier judeţean, însă a demisionat după câteva luni, anunţând atunci că vrea să se ocupe de reorganizarea partidului.
Celălalt senator social-democrat este medicul Florin Orţan, şeful Compartimentului de Cardiologie Intervenţională, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. După alegerile locale din luna iunie, şi el a obţinut un mandat în Consiliul Judeţean Braşov, iar din luna august este preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Braşov.

Apare funcţia de “administrator public” şi la Săcele

Tudor Benga, printre reprezentanţii societăţii civile chemaţi la consultări de preşedintele Klaus Iohannis
Uniunea Salvaţi România (USR) a obţinut două mandate de parlamentar, unul de deputat şi unul de senator. Tudor Benga, ales deputat, are 35 de ani, a absolvit Colegiul Naţional Andrei Şaguna şi are un master în Afaceri şi Relaţii Internaţionale, în cadrul Universităţii Columbia din SUA. „Sunt antreprenor şi am participat la construirea unor business-uri, proiecte şi echipe de care sunt mândru. În prezent, conduc cea mai mare librărie online de limba engleză şi totodată unul dintre cei mai mari distribuitori de cărţi din România”, s-a caracterizat Benga. El a fost printre tinerii reprezentanţi ai societatii civile chemaţi la consultări de preşedintele Klaus Iohannis, după căderea guvernului Ponta.
În Senat, USR Braşov va trimite pe Allen Coliban (35 de ani). Allen Coliban este preşedintele fondator al Federaţiei Române de Curling. Absolvent al Colegiului Naţional Andrei Şaguna, al Facultăţii de Management (Universitatea Transilvania Braşov) şi al Facultăţii de Automatică (Universitatea Politehnică din Bucureşti), Allean Coliban are o experienţă de peste 10 ani în domeniul IT şi peste 8 ani în project management.

Remus Borza: în politică din toamnă, parlamentar din iarnă
ALDE Braşov va fi reprezentat în Parlament de deputatul Remus Borza, devenit membru al partidului în toamna acestui an. Borza are 44 de ani, este de profesie avocat, practician în insolvenţă, doctor în management şi este administrator judiciar la Hidroelectrica. În luna februarie a anului 2015 a fost  condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese,  pentru că firma de insolvenţă deţinută de el, Euro Insol, administratorul judiciar al Hidrolectrica, a încheiat contracte de asistenţă juridică cu casa de avocatură la care Borza era asociat.
Ambrus Izabella, de profesie avocat şi traducător, este deputatul de Braşov al UDMR. După alegerile locale din luna iunie, ea a devenit vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, post pe care îl lasă acum vacant.

sursa: bzb.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply