Home / Actual / Ardei umpluti cu… versuri si legume

Ardei umpluti cu… versuri si legume

Ardei umpluţi cu… versuri şi legume

(în traducere, ardei de post umpluţi cu orez şi legume)

 

De vrei să găteşti cu rost

Fă un sortiment de post.

E uşor de conceput

De m-asculţi, eu te ajut.

 

Fiindcă postul e în toi,

Musai să-l urmăm şi noi,

Prin urmare, azi vom face

Ceva simplu, nu se coace.

 

Culeasă din larga lume

Reţeta-i mix de legume,

Asta este umplutura

Iar ardeii întrec măsura!

 

Se iau zece ardei frumoşi

Şi se umplu bucuroşi

Cu cinci cepe fin tăiate

Şi-alte legume tocate.

 

Gogoşari şi arde graşi

Tocmai ca să nu te-ngraşi.

Doi-trei morcovi potriviţi

Şi cu grijă mărunţiţi,

 

Ţelina şi pătrunjelul

Întregesc pe loc pastelul,

Toate apoi să le arunci

Într-o cratiţă de tuci.

 

După ce s-au rumenit,

Numai bune de gătit,

Se adaugă orezul

Până se prăjeşte miezul.

 

Dublu de zece minute,

Un miros special se-ascute,

Cratiţa se dă de-o parte

Să mai presărăm bucate.

 

Mărar verde, mărunţel,

Fire mici de pătrunjel,

Trei roşii mai hrăpăreţe

Şi tăiate cubuleţe.

 

Se-amestecă totul bine

Sare pui cât îţi convine,

Iar când umplutura-i gata

Iei ardeii cu bucata.

 

Trei sferturi din ei se umplu

Şi, în modul cel mai simplu,

Cu capace îi acoperi,

Ai grijă să nu-i descoperi.

 

Capacu-i confecţionat

Din roşii ce-ai decupat,

Restu-i apoi se folosesc

Pentr-un sos dumnezeiesc.

 

Între timp, se pun la fiert

Ardeii în ritm alert,

Peste ei se toarnă apă,

Jumătate, căci se-neacă.

 

Din trei kile roşii coapte

Prepari sosul bun la toate.

Separat le fierbi puţin

Şi adaugi strop de vin.

 

Roşiile se presează,

Cu zahăr se-asonează

Şi cu sare şi piper

Diferenţa-i până la cer.

 

Când sosul ai terminat,

Peste-ardei ai presărat,

I-ai mai fiert doar puţintel,

La cuptor i-ai pus niţel.

 

La final eu am ajuns,

Sper că pofta v-am adus,

Să-ncercaţi felul şi voi

Să îl consumaţi vioi!

 

Ingrediente:

– 10 ardei graşi copţi

– 4-5 cepe medii

– 4-5 ardei graşi

– 2-3 gogoşari

– o jumătate de ţelină

– 2 rădăcini de pătrunjel

– 2-3 kg de roşii coapte

– sare, piper

– 2 linguriţe de zahăr

– 6-7 linguri ulei

Alexandra Banciu

Dacă vreţi şi ceva dulce daţi click aici!

Leave a Reply