Home / Actual / Tinerii de până la 40 de ani pot primi 50.000 de euro pentru afaceri

Tinerii de până la 40 de ani pot primi 50.000 de euro pentru afaceri

Tinerii de până la 40 de ani din România pot să ceară, începând de luni, 16 mai 2016, până la 50.000 de euro pentru afaceri în agricultură.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a deschis luni sesiunea de depunere a cererilor de finanţare în 5 linii de bani europeni importante, în valoare toatala de 541 de milioane de euro, finanţate prin noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR): pentru tineri fermieri, pentru ferme mici, pentru exploataţii agricole şi pentru grupurile de producători.

Oamenii de afaceri din domeniul agricol şi alţi solicitanţi pot depune cererile de finanţare se în intervalul 28 aprilie – 31 octombrie 2016, pentru investiţii în exploataţii agricole (Submasura 4.1), pentru instalarea tinerilor fermieri (Submasura 6.1) şi pentru dezvoltarea fermelor mici (Submasura 6.3).

Citeste acest editorial despre Sacele

Sesiunea anuală continua de primire a proiectelor este deschisă în intervalul 28 aprilie 2016, ora 12.00 – 31 octombrie 2016, ora 16.00 pentru sM 4.1, sM 6.1 şi sM 6.3.
În acest an se deschid pentru prima oară Submasura 16.4 „Sprijin pentru cooperarea orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în sectorul agricol” şi Submasura 16.4a „Sprijin pentru cooperarea orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în sectorul pomicol”. Pentru aceste 2 submasuri, sesiunea de depunere se desfăşoară între 28 aprilie 2016, ora 12.00 şi 31 iulie 2016, ora 16.00.

Modalitatea de depunere a proiectelor este cea on-line pe pagina oficială a Agenţiei www.afir.info pentru sM 4.1, sM 6.1, sM 16.4, sM 16.4a.

Solicitările de finanţare prin sM 6.3 se depun în format tipărit şi electronic la sediile Oficiilor Judeţene ale AFIR în zilele lucrătoare ale săptămânii în intervalul orar 09:00 – 14:00 şi în ultima zi a sesiunii (31 octombrie 2016) în intervalul orar 09:00 – 16:00.

Să recapitulăm liniile de finanţare deschise joi de AFIR:

Submasura 6.1 – 50.000 de euro pentru tineri fermieri

SCOPUL investiţiilor în cadrul acestei submasuri este de sprijinire a stabilirii pentru prima dată a tinerilor fermieri ca şefi/ conducători unici ai unei exploataţii agricole.

OBIECTIVELE submasurii 6.1:

Creşterea numărului de tineri fermieri care încep pentru prima dată o activitate agricolă ca şefi/conducători de exploataţie, fiind încurajaţi să devină competitivi, să se asocieze, să participe la lanţurile alimentare integrate;
Îmbunătăţirea managementului, creşterea competitivităţii sectorului agricol şi sprijinirea procesului de modernizare şi conformitate cu cerinţele pentru protecţia mediului, igiena şi bunăstarea animalelor şi siguranţă la locul de muncă;
Crearea posibilităţii tinerilor fermieri rezidenţi, cu un minim de cunoştinţe de bază, în vederea instalării ca şefi/ conducători ai exploataţiei agricole.
Încurajarea tinerilor şi a familiilor din mediul rural de a se stabili în mediul rural, ceea ce va crea un efect pozitiv asupra economiei naţionale în general.
BENEFICIARII:

Tinerii fermieri în conformitate cu definiţia prevăzută la art. 2 din R(UE) nr. 1305/2013, care se instalează ca unic şef al exploataţiei agricole. Tânăr fermier înseamnă o persoană cu vârsta de până la 40 de ani la momentul depunerii cererii, care deţine competentele şi calificările profesionale adecvate şi care se stabileşte pentru prima dată într-o exploataţie agricolă ca şef al respectivei exploataţii.
Persoanele juridice în care un tânăr fermier în sensul art. 2 din R(UE) nr. 1305/2013 care se instalează împreună cu alţi tineri fermieri şi care exercita un control efectiv pe termen lung în ceea ce priveşte deciziile referitoare la gestionare, beneficii şi riscuri financiare în cadrul exploataţiei respective
SPRIJINUL NERAMBURSABIL va fi de maximum 50.000 Euro. Va fi acordat sub formă de prima în două tranşe, astfel:

– 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanţare
– 25% din cuantumul sprijinului în maximum trei ani de la primirea deciziei de finanţare;

Citeste si despre lansarea “Tinerilor politicieni si a oamenilor curati”

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply