Home / Actual / Opinia săceleană: Transportul din Săcele este rupt din India!

Opinia săceleană: Transportul din Săcele este rupt din India!

În fiecare zi când călătoresc cu autobuzul pe ruta Sacele-Brasov, mă simt că în India şi nu mă refer la creşterea vertiginoasă a natalităţii etniei rome, ce seamănă izbitor de mult cu populaţia din India, ci la condiţiile de călătorie ce par rupte din peisajul sărac al Indiei.

Dacă deja ai privit poză de faţă, vreau să te asigur că în Săcele se călătoreşte aproape la fel, diferenţa fiind că noi plătim pentru transport, deoarece mă îndoiesc că toţi aceia din poză, care stau agăţaţi pe unde pot, plătesc preţul călătoriei. Dacă te întrebi care este preţul călătoriei pe ruta Sacele-Brasov, ei bine, preţul este doi lei. Acum aş vrea să mă folosesc de contrastul transportului RATBV şi Săcele.

Preţul unui transport pe oraş (RATBV) este tot doi lei, dar diferenţa este de la cer la pământ: mijloacele de transport în comun sunt bine întreţinute, când urci pe scară nu eşti numărat asemeni oilor, ci te poţi îndrepta fără niciun fel de presiune din partea nimănui să-ţi compostezi biletul, pentru că dacă ai conştiinţă, înţelegi de ce trebuie să-ţi compostezi acel bilet, în primul rând din simt civic.

Nu acelaşi drept îl ai când eşti călător pe ruta Săcele -Brasov, pentru că aici ai parte de tot tacâmul action; condiţiile sunt din India, controlorii se comportă ca armata în Columbia, iar călătorii obedienţi de fel, aleg să fie trataţi că sclavii din Africa sau că deportaţii ăia care erau urcaţi în miez de noapte şi duşi în Siberia sau lagăre de concentrare, fără ca aceştia să obiecteze nimic.
Am tot aşteptat ca cineva să facă ceva, să spună ceva, dar mi-am amintit că trăiesc în România, ţara unde toţi vor o schimbare, dar toţi doresc ca cineva să pornească această schimbare.

Aşa că am ales să pornesc această schimbare prin a vă prezenta scena lumii în care trăiesc cei din oraşul Săcele, iar dacă zece, douăzeci de oameni vor înţelege de ce oamenii se îmbulzesc pe scara autobuzului, iar mulţi alţii rămân pe jos pentru că nu mai este loc în autobuz, consider că am tras un semnal de alarmă şi dacă măcar unul din cei zece va transmite acest mesaj mai departe, poate că vom reuşi să trezim mintea şi conştiinţa primarului şi consilierilor locali care pretind că protejează şi susţin interesele cetăţenilor, doar o dată la patru ani.

Demonstrează că vrei această schimbare,nu doar prin exprimarea nemulţumirilor tale pe la colţuri, pentru că nu asta face diferenţa, nu asta schimbă lumea, nu asta îi schimba pe alţii, NU ASTA TE SCHIMBĂ PE TINE ŞI ORAŞUL NOSTRU!”

de Florin Florian

Puteţi citi întregul manifest public AICI!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

One comment

  1. Poate o solutie ar fi ca domnul primar alaturi de tot consiliul local sa circule in fiecarre zi cu autobozu !!!!

Leave a Reply