Home / Actual / Ursul din Bunloc ar putea fi strămutat în curând

Ursul din Bunloc ar putea fi strămutat în curând

Locuitorii cartierului Bunloc, din Săcele, îl primesc, din vară, la sfârşit de săptămână, în vizită pe Moş Martin. Mai mult de nevoie, decât de voie. Ursul dă târcoale tomberoanelor de pe strada Carpenului, în special zona neasfaltată. Îşi caută ceva de mâncare, îşi face pofta şi apoi îşi vede de drum.

„De regulă, oamenii îşi scoteau tomberoanele duminică seara, pentru că luni se ridica gunoiul. Însă la un moment dat, ursul împrăştiase foarte multe gunoaie, aşa încât acum scoatem tomberoanele luni dimineaţa. Le ţinem după poartă şi le scoatem doar dimineaţa. Se pare că din iunie tot vine prin această zonă. Chiar şi soţul meu l-a văzut într-o seară. Dar el a aprins farurile, iar ursul s-a speriat şi a fugit”, povesteşte Iulia Kuti Muller, localnică.

Locuitorii spun că este un urs de talie medie, nu a fost niciodată agresiv, dar când au început să scoată tomberoanele doar dimineaţa, ursul a intrat în curte după mâncare. Chiar dacă le este teamă, fiind totuşi un animal mare şi sălbatic, oamenii nu vor să fie împuşcat. „Noi am luat legătura cu cei de la Milioane de Prieteni, dar ni s-a spus că ei nu pot interveni”, a mai spus Iulia Muller.

„Noi nu putem interveni deoarece ursul se află pe fondul de vânătoare al Regiei Pădurilor Kronstadt şi, în plus, oamenii spun că ar avea la gât un colier de supraveghere, aşadar, cel mai probabil este în evidenţele Regiei. Asociaţia a sesizat conducerea Regiei Pădurilor Kronstadt asupra situaţiei şi şi-a exprimat dispoziţia să primească ursul în rezervaţia de la Zărneşti, în cazul în care nu va putea fi relocat”, a explicat Paula Ciotloş, de la Asociaţia „Milioane de Prieteni”.

Reprezentanţii Regiei Pădurilor Kronstadt nu au putut fi ieri contactaţi pentru un punct de vedere.

conform bzb.ro

(foto cover cu caracter de informare)

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply