Home / Actual / 2018 aduce modificări importante la ITP-ul masinilor

2018 aduce modificări importante la ITP-ul masinilor

Mașinile vor trece sau nu de verificarea ITP în funcție de gravitatea defectelor pe care le au, potrivit unui proiect de act normativ care a fost promulgat recent prin decret prezidențial, spune avocatnet.ro

Concret, autovehiculele vor putea trece de inspecție cel mult cu defecte minore, iar dacă va fi vorba de defecte mai grave, acestea vor trebui reparate în maximum 30 de zile. Totodată, actul prevede că automobilele mai vechi de 12 ani vor necesita anual ITP.

Noile reguli propuse pentru desfășurarea inspecțiilor tehnice la mașini sunt incluse într-un Proiect de lege pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 81/2000 privind certificarea încadrării vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în normele tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și în categoria de folosință conform destinației, prin inspecția tehnică periodică. Documentul a fost promulgat luni prin decret al șefului statului, devenind Legea nr. 260/2017, astfel că, pentru a se aplica de la 20 mai 2018, mai trebuie doar publicat în Monitorul Oficial.

În urma fiecărei verificări tehnice, autovehiculele vor trece de inspecție doar dacă au, în cel mai rău caz, defecte mici. Mai exact, „în cazul în care la inspecția tehnică periodică se constată doar deficiențe minore, se consideră că inspecția a fost trecută, iar vehiculul nu mai este supus din nou inspecției”, scrie în actul normativ.

Însă dacă la verificări vor fi găsite defecte majore sau defecte periculoase, mașinile nu vor trece de inspecție și proprietarii vor fi nevoiți să le repare în cel mult 30 de zile.

Citeste mai mult pe subiect pe avocatnet.ro

Criterii clare pentru acordarea lemnului de foc pentru populaţie în 2018

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply