Home / Actual / 2018 a fost un an plin pentru Asociația HMIK. În fiecare lună copiii s-au bucurat de ateliere de mesteșugărit

2018 a fost un an plin pentru Asociația HMIK. În fiecare lună copiii s-au bucurat de ateliere de mesteșugărit

Asociaţia Tinerilor Maghiari din Cele Şapte Sate (HMIK) din Săcele a organizat şi în 2018, în fiecare lună – din februarie până în decembrie, în afară de vacanţa de vară – atelier de meşteşugărit pentru copii cu vârsta între 4-11 ani.

De fiecare dată, atelierul a fost sâmbătă între orele 11-14 şi a avut loc la sediul asociaţiei HMIK (Bulevardul Braşovului nr. 150, Săcele), la Liceul Teoretic „Zajzoni Rab István” ( Bulevardul Braşovului nr. 107, Săcele) sau la Asociaţia Ceangăilor Bârsa (Str. Zizinului nr. 13, Săcele).

În acest an am organizat atelierul şi în Zizin la Parohia Evanghelică, în special pentru copiii din Zizin, Tărlungeni şi Purcăreni care nu au posibilitatea de a veni în Săcele la ateliere.

Scopul nostru este de a ajuta copiii să-şi dezvolte imaginaţia şi de a face să creeze lucruri (decoraţiuni) noi, la care pot fi mândrii şi care reflectă personalitatea creatorului său.

Fiecare atelier cuprinde trei activităţi, special pentru copii. Sunt utilizate diferite tehnici în „fabricarea” decoraţiunii: pictat, tehnica quilling(tehnica spiralării hârtiei), origami, mărgele etc.

Activităţile sunt bazate pe tema acelei luni, de exemplu în martie copii au putut face decoraţiuni de Paşte, la sfârşitul lunii aprilie au putut oferi mamelor lor nişte cadouri făcute de ei însăşi, iar în decembrie au făcut nişte decoraţiuni de Crăciun.

În general, la un atelier apar 25-35 de copiii, dar la unele ateliere au fost 60-70 de participanţi, acestea fiind în martie, septembrie şi decembrie.

Aceşti copii, pe urma atelierelor învaţă ce înseamnă răbdarea, şi vor cunoaşte tehnicile diferite pe care le pot utiliza şi acasă, în timpul lor liber, creeând propriile lor decoraţiuni.

            Succesiunea de evenimente nu s-ar fi putut organiza în condiţii optime fără sprijinul acordat de către Fundaţia Communitas şi Uniunea Democrată Maghiară din România(UDMR) . Mulţumim pentru încrederea acordată!

Responsabil de program: Deák Timea, Asociaţia HMIK

Modelul unic de blocator al parcării a fost aprobat în ședința Comisiei Tehnice de Circulație din Municipiul Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia